«Ніяких танців з бубном та заморочок». Євген Клопотенко поділився простим рецептом гратена з фенхелем

29 листопада 2020, 03:15

Кулінарний експерт і автор курсу Мислити як кухар розповів, як просто та швидко приготувати гратен із фенхелем.

«Гратен з фенхелем — це, бляха, небезпека. Відправить вас в нокаут за 10 секунд. Робиться ізі: нарізали картоплю, обсмажили фенхель, залили вершками, турботливо вкрили сирною ковдрою, запекли. Все. Ніяких танців з бубном та заморочок. Смак такий, ніби ви пригнули з парашутом. Невідомо, трохи страшно, але капець як емоційно», — написав у своєму інстаграмі Євген Клопотенко.

Відео дня

Рецепт гратена з фенхелем

Інгредієнти:

  • 4 картоплини
  • 1 цибулина фенхелю
  • 200 мл вершків (20−33% жирності)
  • 100−150 г пармезану (або грюєр)
  • 1 ст.л. американської гірчиці
  • рослинна олія
  • за смаком вершкове масло
  • Сіль та перець

Приготування:

Почистіть картоплю і наріжте її слайсами. Фенхель наріжте так само, а потім обсмажте на вершковому маслі близько 3 хвилин.

Викладіть у форму половину картоплі, полийте олією, посоліть, додайте шар фенхелю та вкрийте все сирною ковдрою. Далі знову викладіть картоплю, посоліть і поперчіть її, накрийте фенхелем, залийте сумішшю вершків та гірчиці і знову накрийте сиром.

Запікайте ваш гратен 20−25 хвилин при температурі 180 градусів.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X