Грузинська закуска. Гостра кабачкова ікра на зиму через м’ясорубку — рецепт

15 липня, 04:18
Гостра кабачкова ікра на зиму (Фото:наталіафандира / instagram)

Гостра кабачкова ікра на зиму (Фото:наталіафандира / instagram)

Пікантна кабачкова ікра ідеально підійде до будь-якої другої страви. Так як у цей рецепт додається перець чилі, то така заготівля на зиму найбільше сподобається представникам сильної статі.

Простий рецепт приготування кабачкової ікри з додаванням гострого перцю порадує навіть досвідчену господарку, адже кабачки потрібно пропускати через м'ясорубку, що значно зкорочує час приготування. Для цієї страви підійдуть як старі, так і молоді кабачки. Однак якщо ви готуєте старі кабачки, то обов'язково приберіть шкірку та насіння із середини овочів. Молоді кабачки досить нарізати невеликими шматочками.

Відео дня

Складові:

  • кабачки - 1 кг;
  • цибуля - 450 г;
  • морква - 500 г;
  • перець чилі – 50 г;
  • часник – 40 г;
  • цукор - 50 г;
  • сіль за смаком;
  • рослинна олія - 30 мл;
  • томатна паста - 60 г.

Спосіб приготування:

  1. Помийте кабачки у проточній воді. Якщо вони досить зрілі – обріжте шкірку та виріжте насіння.
  2. М'якуш наріжте на середні шматочки і пропустіть через м'ясорубку.
  3. Моркву помийте під проточною водою, очистіть, наріжте на невеликі шматочки і відправте в блендер, щоб вийшло пюре.
  4. Цибулю і часник очистіть від лушпиння, промийте, подрібніть в м'ясорубці або блендері до однорідної консистенції.
  5. Одягніть рукавички, промийте перець чилі та очистіть його від насіння. Пропустіть через м'ясорубку разом із рештою інгредієнтів.
  6. Покладіть в каструлю підготовлене пюре з кабачка, моркви та цибулі, додайте цукор та сіль, злийте олію.
  7. Поставте на плиту і тушіть на слабкому вогні приблизно 2 години.
  8. Потім додайте в кабачкову ікру томатну пасту, перець та часник. Ретельно перемішайте і залиште тушитися на слабкому вогні приблизно на 2 години.
  9. Тим часом підготуйте банки та кришки. Для початку промийте їх під проточною водою з харчовою содою або миючим засобом.
  10. Банки стерилізуйте на водяній бані, в духовці або мікрохвильовій печі, а кришки киньте в киплячу воду і проваріть 5-10 хвилин.
  11. Розкладіть готову гостру кабачкову ікру по стерильним банкам і герметично закрийте кришками.
  12. Переверніть банки нагору дном і накрийте. Зачекайте, поки охолоне. Потім поставте у прохолодне темне місце до зими.
Редактор: Альона Дука

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X