На основі червоного або білого вина. Три простих способи приготувати ароматний глінтвейн

29 вересня 2019, 16:14
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Тепле вино з прянощами добре зігріває, тонізує і бадьорить в холодні осінні дні.

Глінтвейн — це гарячий напій, який готують на основі червоного або білого вина з різними прянощами. Існує безліч рецептів приготування напою — з різними сортами вин, спеціями і фруктами.

Відео дня

Для класичного рецепту глінтвейну використовують червоні сухі та напівсухі вина, які нагрівають до температури 70 ° C.

Instagram - gavrilen_sveta
Фото: Instagram - gavrilen_sveta

Для приготування напою краще не брати мелені спеції. Якщо ви готуєте глінтвейн вперше і не знаєте, які спеції краще використовувати, можна знайти готові набори спецій для глінтвейну в магазині. Зі спецій найчастіше використовують: корицю, бадьян, гвоздику, імбир, аніс і кардамон. З фруктів — апельсини і яблука.

Глінтвейн: рецепт класичний

Складові:

  • червоне вино — 1 л
  • апельсин — 1 шт.
  • яблуко — 2 шт.
  • цукор — 250 г
  • спеції: палички кориці, гвоздика, кардамон, бадьян

Як приготувати глінтвейн? Очищаємо яблука і нарізаємо невеликими кубиками. Апельсин нарізаємо дольками. Наливаємо в каструлю вино, додаємо нарізані яблука, дольки апельсина і прянощі.

Глінтвейн не можна кип’ятити, він втрачає свої смакові якості. Тому як тільки зникла біла піна з поверхні вина, знімаємо напій з вогню.

Ми залишаємо напій настоюватися під кришкою 15 хв. Подаємо глінтвейн у високих скляних або керамічних келихах.

Глінтвейн з медом: рецепт

Складові:

  • червоне вино — 1 л
  • апельсин — 3 шт.
  • яблуко — 3 шт.
  • мед — 150 г
  • вода — 1 л
  • спеції: палички кориці, гвоздика, аніс, кардамон, імбир, мускатний горіх

Як варити глінтвейн? Доводимо воду до кипіння і додаємо прянощі. Даємо спеціям трохи проваритися, щоб вони виділили ефірні масла. В цей час очищаємо і нарізаємо яблука і апельсини.

Додаємо в каструлю мед і нарізані апельсини і яблука. У самому кінці додаємо вино і не доводячи до кипіння, знімаємо з вогню. Ми залишаємо глінтвейн настоятися 10 хвилин і розливаємо по келихах.

Глінтвейн з білим вином: рецепт

Складові:

  • біле вино — 1 л
  • апельсин — 1 шт.
  • цукор — 9 ст. л.
  • вода — 7 ст. л.
  • спеції: палички кориці, гвоздика, кардамон, бадьян

Як готувати глінтвейн? Змішуємо воду зі спеціями і цукром і ставимо на середній вогонь. Апельсин нарізаємо дольками і додаємо в каструлю. Доводимо напій до кипіння, постійно помішуючи.

Змішуємо вино з приготованим пряним відваром і ставимо знову на вогонь. Не доводячи напій до кипіння, знімаємо його з вогню. Залишаємо глінтвейн настоятися 10 хвилин. Подаємо гарячий напій в скляних келихах.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X