На основі червоного або білого вина. Три простих способи приготувати ароматний глінтвейн
Тепле вино з прянощами добре зігріває, тонізує і бадьорить в холодні осінні дні.
Глінтвейн — це гарячий напій, який готують на основі червоного або білого вина з різними прянощами. Існує безліч рецептів приготування напою — з різними сортами вин, спеціями і фруктами.
Для класичного рецепту глінтвейну використовують червоні сухі та напівсухі вина, які нагрівають до температури 70 ° C.

Для приготування напою краще не брати мелені спеції. Якщо ви готуєте глінтвейн вперше і не знаєте, які спеції краще використовувати, можна знайти готові набори спецій для глінтвейну в магазині. Зі спецій найчастіше використовують: корицю, бадьян, гвоздику, імбир, аніс і кардамон. З фруктів — апельсини і яблука.
Глінтвейн: рецепт класичний
Складові:
- червоне вино — 1 л
- апельсин — 1 шт.
- яблуко — 2 шт.
- цукор — 250 г
- спеції: палички кориці, гвоздика, кардамон, бадьян
Як приготувати глінтвейн? Очищаємо яблука і нарізаємо невеликими кубиками. Апельсин нарізаємо дольками. Наливаємо в каструлю вино, додаємо нарізані яблука, дольки апельсина і прянощі.
Глінтвейн не можна кип’ятити, він втрачає свої смакові якості. Тому як тільки зникла біла піна з поверхні вина, знімаємо напій з вогню.
Ми залишаємо напій настоюватися під кришкою 15 хв. Подаємо глінтвейн у високих скляних або керамічних келихах.
Глінтвейн з медом: рецепт
Складові:
- червоне вино — 1 л
- апельсин — 3 шт.
- яблуко — 3 шт.
- мед — 150 г
- вода — 1 л
- спеції: палички кориці, гвоздика, аніс, кардамон, імбир, мускатний горіх
Як варити глінтвейн? Доводимо воду до кипіння і додаємо прянощі. Даємо спеціям трохи проваритися, щоб вони виділили ефірні масла. В цей час очищаємо і нарізаємо яблука і апельсини.
Додаємо в каструлю мед і нарізані апельсини і яблука. У самому кінці додаємо вино і не доводячи до кипіння, знімаємо з вогню. Ми залишаємо глінтвейн настоятися 10 хвилин і розливаємо по келихах.
Глінтвейн з білим вином: рецепт
Складові:
- біле вино — 1 л
- апельсин — 1 шт.
- цукор — 9 ст. л.
- вода — 7 ст. л.
- спеції: палички кориці, гвоздика, кардамон, бадьян
Як готувати глінтвейн? Змішуємо воду зі спеціями і цукром і ставимо на середній вогонь. Апельсин нарізаємо дольками і додаємо в каструлю. Доводимо напій до кипіння, постійно помішуючи.
Змішуємо вино з приготованим пряним відваром і ставимо знову на вогонь. Не доводячи напій до кипіння, знімаємо його з вогню. Залишаємо глінтвейн настоятися 10 хвилин. Подаємо гарячий напій в скляних келихах.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life