З копченими реберцями. Рецепт ароматного горохового супу

28 січня 2020, 05:12

Ситний гороховий суп із ароматом копченостей відмінно підійде для обіду або вечері великою компанією.

Гороховий суп - ситна страва, яку багато хто пам'ятає з дитинства. Насичений смак копчених реберець відмінно гармонує з досить нейтральним смаком гороху. А невеликі хрусткі грінки є прекрасним доповненням до супу.

Відео дня

Суп можна варити зі свіжим горохом, а також консервованим або сухим. Найчастіше для ароматного супу використовують саме сухий горох. Якщо з супу прибрати м'ясо, вийде прекрасна пісна страва. Горох також можна замінити червоною сочевицею.

Суп гороховий: рецепт

Інгредієнти:

  • Сушений горох - 1 склянка
  • Копчені свинячі реберця - 500 г
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Картопля - 2-4 шт.
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Сіль, перець - за смаком
  • Зелень - за смаком
  • Олія

Як приготувати гороховий суп? Горох добре промиваємо і замочуємо на 30 хвилин. Наливаємо в каструлю 2,5-3 літра води. Свинячі реберця нарізаємо і кладемо в каструлю. Додаємо горох. Варимо до готовності гороху, близько години.

Картопля очищаємо, нарізаємо кубиками і додаємо в гороховий суп. Солимо і перчимо суп. Варимо близько 15-20 хвилин.

Очищаємо цибулю і моркву, нарізаємо невеликими кубиками і обсмажуємо на олії 2-3 хвилини.

Додаємо цибулю, моркву і лавровий лист в суп. Варимо ще 5-10 хвилин.

Коли суп буде готовий, додаємо нарізану зелень і вимикаємо. Даємо супу настоятися 5-10 хвилин і подаємо.

Instagram - zosimidou.blog
Фото: Instagram - zosimidou.blog
Показати ще новини
Радіо NV
X