З копченими реберцями. Рецепт ароматного горохового супу
Ситний гороховий суп із ароматом копченостей відмінно підійде для обіду або вечері великою компанією.
Гороховий суп - ситна страва, яку багато хто пам'ятає з дитинства. Насичений смак копчених реберець відмінно гармонує з досить нейтральним смаком гороху. А невеликі хрусткі грінки є прекрасним доповненням до супу.
Суп можна варити зі свіжим горохом, а також консервованим або сухим. Найчастіше для ароматного супу використовують саме сухий горох. Якщо з супу прибрати м'ясо, вийде прекрасна пісна страва. Горох також можна замінити червоною сочевицею.
Суп гороховий: рецепт
Інгредієнти:
- Сушений горох - 1 склянка
- Копчені свинячі реберця - 500 г
- Морква - 1 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Картопля - 2-4 шт.
- Лавровий лист - 1 шт.
- Сіль, перець - за смаком
- Зелень - за смаком
- Олія
Як приготувати гороховий суп? Горох добре промиваємо і замочуємо на 30 хвилин. Наливаємо в каструлю 2,5-3 літра води. Свинячі реберця нарізаємо і кладемо в каструлю. Додаємо горох. Варимо до готовності гороху, близько години.
Картопля очищаємо, нарізаємо кубиками і додаємо в гороховий суп. Солимо і перчимо суп. Варимо близько 15-20 хвилин.
Очищаємо цибулю і моркву, нарізаємо невеликими кубиками і обсмажуємо на олії 2-3 хвилини.
Додаємо цибулю, моркву і лавровий лист в суп. Варимо ще 5-10 хвилин.
Коли суп буде готовий, додаємо нарізану зелень і вимикаємо. Даємо супу настоятися 5-10 хвилин і подаємо.
