З галушками. Рецепт горохового супу від Лізи Глінської

26 квітня, 02:49
Для приготування галушок потрібно просто змішати сметану, борошно та яйце (Фото:phb.cz/depositphotos.com)

Для приготування галушок потрібно просто змішати сметану, борошно та яйце (Фото:phb.cz/depositphotos.com)

Кулінарна експертка і кондитерка поділилася нескладним рецептом першої страви.

Багато кулінарів і фуд-блогерів повертаються до своєї діяльності та діляться з підписниками рецептами, адже приготування їжі відволікає від тривожності та поганих новин. Ліза Глінська також повернулася до свого блогу та опублікувала рецепт горохового супу, котрий готує з галушками.

Відео дня

Нагадаємо, нещодавно Ольга Мартиновська, Володимир Ярославський і Ліза Глінська зібрали 1 млн гривень на потреби дитячої лікарні Охматдит, продаючи свої кулінарні книги. Наразі їх також можна придбати без фіксованої ціни за довільний донат, половина суми якого піде на допомогу ЗСУ чи дитячим лікарням.

Рецепт супу з горохом і галушками

Інгредієнти (на каструлю бл. 5л):

  • вода
  • 500 г горох колотий
  • 1 велика морква
  • 2 середні цибулі
  • 400−500 г копчених ребер або 1 копчений курячий окорочок
  • 3−4 картоплини
  • сіль за смаком
  • кріп свіжий

Для галушок:

  • 1 куряче яйце
  • 50 г сметани
  • 60 г борошна
  • сіль за смаком

Приготування:

З вечора промийте горох і замочіть у холодній воді. Якщо у вас нема часу на замочування заздалегідь, додайте до гороху 1 чайну ложку харчової соди, залийте окропом і залишіть на 15−20 хвилин. Промийте горох и готуйте суп.

Підготовленний горох залийте холодною водою, додайте цілу моркву, сіль за смаком. Після закипання варіть на слабкому вогні, знімаючи піну яка утворюється.

Додайте нарізані реберця або окорочок, попередньо розібравши та нарізавши крупними шматками. Потім додайте максимально дрібно нарізану цибулю. Варіть близько 30−40 хвилин.

Додайте в суп нарізану кубиком картоплю та продовжуйте варити до її готовності. Дістаньте моркву, дайте їх трохи охолонути, а потім натріть на тертці та додайте в суп.

Зробіть галушки. Для цього треба змішати всі складові, гарно перемішати тісто й, набираючи чайною ложкою, додавати галушки в суп. Варіть ще 2−3 хвилини, поки всі галушки не спливуть.

Перед подачею додайте дрібно нарізаний кріп та сіль, якщо потрібно.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X