Із дитинства. Простий рецепт горішків зі згущівкою

2 листопада 2022, 03:19
Горішки можна обваляти в подрібнених горіхах (Фото:instagram.com/eliinakrisjane)

Горішки можна обваляти в подрібнених горіхах (Фото:instagram.com/eliinakrisjane)

Публікуємо рецепт фуд-блогерки Оксани Крецул, котра поділилася ним в своєму Instagram.

Комфортна їжа завжди отримує популярність восени, а в такі нестабільні й тривожні часи тим паче. Більшість із нас почувалися найбільш захищеними та стабільними саме в дитинстві, тому страви, котрі з ним асоціюються, будуть дарувати певне відчуття безпеки та затишку, котрі так необхідні всім зараз.

Відео дня

Пропонуємо приготувати знайомі всім горішки зі згущеним молоком за рецептом Оксани Крецул. Для приготування вам знадобляться формочки горішків або невеликі формочки півкола.

Рецепт горішків зі згущенкою

Інгредієнти:

  • Масло — 100 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Цукор — 60 г
  • Борошно — 250 г
  • Розпушувач — 0,5 ч.л.
  • Ваніль

Інгредієнти для крему:

  • Масло — 160 г
  • Варена згущівка (іриска) — 200 г

Приготування:

1. Збийте яйця з цукром і ваніллю до густої піни. Додайте м‘яке масло, а потім поступово просіюйте борошно з розпушувачем.

2. Домішайте тісто вручну до однорідності, перекладіть у пакет чи миску, накривши плівкою, та відправте в холодильник на годину.

3. Змастіть формочки маслом і притрусіть борошном.

4. Із тіста зробіть маленькі однакові за розміром кульки, помістіть у формочки і рівномірно розподіліть тісто по стінках.

5. Випікайте основи горішків 15−25 хв. (в залежності від духовки), при температурі 180 °C.

6. Для крему збийте разом масло зі згущівкою до однорідності.

7. Начиніть горішки кремом, обмокніть у мелених горіхах.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X