Із тофу та грибами. Рецепт поживних голубців без мʼяса

30 липня, 01:22
Подавати страву можна зі сметаною чи веганським йогуртом (Фото:Seagull_l/depositphotos.com)

Подавати страву можна зі сметаною чи веганським йогуртом (Фото:Seagull_l/depositphotos.com)

Фуд-блогер Едуард Насиров поділився рецептом веганських голубців.

Голубці - одна із традиційних українських страв, котру цілком можна адаптувати під піст чи для веганів, замінивши фарш на, наприклад, тофу. Публікуємо рецепт веганських голубців від Едуарда Насирова, котрий, окрім рецептів, ділиться також відео з українською поезією.

Відео дня

Рецепт голубців без м’яса

Інгредієнти:

  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 1 перець
  • 2 зубчики часнику
  • 1 чилі
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • 200 г тофу
  • 30 г сухих білих грибів
  • Тмин, копчена паприка, коріанд по ½ ч.л.
  • 2 ст.л. олії
  • 2 ст.л. соєвого соусу
  • ½ ск. рису

Для тушкування:

  • 2 ст.л. томатної пасти
  • 500 мл води
  • 2 лаврових листочки

Приготування:

1. Дрібно наріжте цибулю, моркву і перець. Також подрібніть тофу.

2. Розігрійте на сковороді олію зі спеціями, додайте овочі та обсмажуйте до м’якості. Додайте томатну пасту, паприку, тофу, гриби та соєвий соус, гарно перемішайте. За пару хвилин додайте рис і тушкуйте разом до його готовності.

3. Листя капусти відваріть чи попередньо заморозьте. Сформуйте голубці, загорнувши в капусту начинку. Складіть у каструлю.

4. Залийте голубці водою та томатною пастою, тушкуйте близько години.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X