Напій, що зігріває. Рецепт глінтвейну на вині чи соку

4 грудня 2022, 03:27
Корицю варто покласти під час варіння, а потім і в склянку (Фото:hannah pemberton / unsplash)

Корицю варто покласти під час варіння, а потім і в склянку (Фото:hannah pemberton / unsplash)

Публікуємо рецепт, яким поділилася фуд-блогерка anny.cooking.

Зимові різдвяні ярмарки пахнуть у першу чергу глінтвейном, котрим усі зігріваються в морозні дні. Приготувати цей напій вдома дуже просто, однак він точно додасть вам трохи святкового настрою та зігріваючої атмосфери.

Відео дня

Готувати глінтвейн можна класично на вині або ж на червоному вишневому соку, щоб зробити безалкогольний варіант.

Рецепт глінтвейну

Інгредієнти:

  • 1 л червоного напівсолодкого чи сухого вина
  • 1 апельсин
  • ½ лимону
  • 2−3 ст.л. цукру (в залежності від вина)
  • 1 ст.л. меду
  • Спеції: кориця паличка і мелена (½ ч.л.), гвоздика 7 шт., аніс 2 шт., мускатний горіх (на кінчику ножа), імбир (1/3 ч.л.), кардамон 5 шт.

Приготування:

1. В каструлі поєднайте мед, цукор, сік лимону й апельсину, їхню цедру, нарізане яблуко та спеції. Підігрійте та прокип’ятіть 2 хвилини.

2. Долийте в катрулю вино та підігрівайте до 80-ти градусів. Не кип’ятіть вино, щоб не вивітрився алкоголь.

3. У чашку покладіть слайс апельсину та паличку кориці, налийте глінтвейн і подавайте.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X