Напій, що зігріває. Рецепт глінтвейну на вині чи соку

Корицю варто покласти під час варіння, а потім і в склянку (Фото:hannah pemberton / unsplash)
Публікуємо рецепт, яким поділилася фуд-блогерка anny.cooking.
Зимові різдвяні ярмарки пахнуть у першу чергу глінтвейном, котрим усі зігріваються в морозні дні. Приготувати цей напій вдома дуже просто, однак він точно додасть вам трохи святкового настрою та зігріваючої атмосфери.
Готувати глінтвейн можна класично на вині або ж на червоному вишневому соку, щоб зробити безалкогольний варіант.
Рецепт глінтвейну
Інгредієнти:
- 1 л червоного напівсолодкого чи сухого вина
- 1 апельсин
- ½ лимону
- 2−3 ст.л. цукру (в залежності від вина)
- 1 ст.л. меду
- Спеції: кориця паличка і мелена (½ ч.л.), гвоздика 7 шт., аніс 2 шт., мускатний горіх (на кінчику ножа), імбир (1/3 ч.л.), кардамон 5 шт.
Приготування:
1. В каструлі поєднайте мед, цукор, сік лимону й апельсину, їхню цедру, нарізане яблуко та спеції. Підігрійте та прокип’ятіть 2 хвилини.
2. Долийте в катрулю вино та підігрівайте до 80-ти градусів. Не кип’ятіть вино, щоб не вивітрився алкоголь.
3. У чашку покладіть слайс апельсину та паличку кориці, налийте глінтвейн і подавайте.
Смачного!