Великдень 2021. Найкращі ідеї прикрашання великодньої випічки і рецепти глазурі
Наближається одне з найважливіших для християн свят — Великдень. Крім церковних звичаїв, у ці дні дотримуються і кулінарних: готують головний символ свята — паску.
Випікання пасок — а їх зазвичай господині печуть у великій кількості, на всю сім'ю, і щоб дарувати родичам — заняття відповідальне і надихаюче, воно наповнює будинок духом майбутнього свята Христового Воскресіння та радісною атмосферою.
Традиційно пасхальну випічку починають готувати вже в Чистий четвер, щоб до моменту, коли зібраний святковий кошик потрібно нести до церкви на освячення, паска повністю охолола, а глазур і прикраси на випічці — застигнули й набули остаточної форми.
При цьому варто зазначити, що в різних регіонах України існують різні традиції прикрашання паски — в центральній використовують глазур і цукрове конфетті, на заході — формують фігурні візерунки з того ж тіста, що й сама випічка. В останні роки до традиційних способів прикраси додаються нові та незвичайні, НВ Лайф зібрав рецепти глазурі й найцікавіші способи оформити вашу пасхальну випічку, щоб перетворити її на справжній кондитерський шедевр.
- Ягідна, білкова та на желатині. Рецепт трьох видів глазурі для пасок від Тетяни Литвинової
- Крафін, шоколадний кекс й інші. П’ять рецептів незвичайних пасок на Великдень
- З кремом і цукатами. Як приготувати лимонну паску за рецептом Тетяни Литвинової
- Святковий кекс. Рецепт великодньої паски без дріжджів від Ольги Сумської
- «Лінивий рецепт». Італійський панетоне від Ектора Хіменеса Браво і Ольги Мартиновської
Три рецепти глазурі для великодньої випічки:
Шоколадна глазур з какао

Інгредієнти:
125 г цукрового піску
50 г какао
0,06 л води
50 г вершкового масла
ванілін або апельсиновий лікер
Приготування:
У каструлі-ковші змішати какао й цукор, залити водою. Додати масло, поставити на вогонь. Суміш варити на вогні, помішуючи, до стану легкого загустіння. У глазур можна додати одну чайну ложку апельсинового лікеру або ваніліну.
Кольорова білкова глазур

Складові:
1 яєчний білок
200−250 г цукрової пудри
Приготування:
Білки обов’язково поставити в холодильник на 10−15 хвилин, охолоджені білки збити вінчиком, міксером або блендером до появи густої піни. Після цього поступово додати цукрову пудру і перемішати до повного її розчинення. В окремій склянці змішати кольоровий харчовий барвник з краплею води і додати в глазур.
Цукрова глазур

Складові:
6 ст. л. води
1 скл. цукру
1 ч. л. желатину
лимонний сік
Приготування:
Щоб глазур для паски не обсипалася, вам доведеться використовувати маленьку хитрість у вигляді желатину. Замочіть його в 2 столових ложках води і відкладіть на 5 хвилин. У каструлі з'єднайте 1 склянку цукру і решту воду (4 ст. л.). Доведіть до кипіння і розчинення цукру, постійно помішуючи. Влийте набряклий желатин і перемішайте до його повного розчинення. Зніміть з вогню і відразу ж збивайте цукровий сироп, підвищуючи обороти міксера. Коли через 2−3 хвилини маса перетвориться на густу піну, додайте лимонний сік (1 ч. л.) і збивайте ще 15−20 секунд. Така глазур дуже швидко застигає, тому працювати з нею треба одразу.
Способи прикрашання великодньої випічки:
Цукати і горіхи



Свіжі ягоди



Живі квіти



Великодні зайці



Пташині гнізда



Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life