Великдень 2021. Найкращі ідеї прикрашання великодньої випічки і рецепти глазурі

30 квітня 2021, 21:38
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Наближається одне з найважливіших для християн свят — Великдень. Крім церковних звичаїв, у ці дні дотримуються і кулінарних: готують головний символ свята — паску.

Випікання пасок — а їх зазвичай господині печуть у великій кількості, на всю сім'ю, і щоб дарувати родичам — заняття відповідальне і надихаюче, воно наповнює будинок духом майбутнього свята Христового Воскресіння та радісною атмосферою.

Відео дня

Традиційно пасхальну випічку починають готувати вже в Чистий четвер, щоб до моменту, коли зібраний святковий кошик потрібно нести до церкви на освячення, паска повністю охолола, а глазур і прикраси на випічці — застигнули й набули остаточної форми.

При цьому варто зазначити, що в різних регіонах України існують різні традиції прикрашання паски — в центральній використовують глазур і цукрове конфетті, на заході — формують фігурні візерунки з того ж тіста, що й сама випічка. В останні роки до традиційних способів прикраси додаються нові та незвичайні, НВ Лайф зібрав рецепти глазурі й найцікавіші способи оформити вашу пасхальну випічку, щоб перетворити її на справжній кондитерський шедевр.

Три рецепти глазурі для великодньої випічки:

Шоколадна глазур з какао

Pinterest
Фото: Pinterest

Інгредієнти:

125 г цукрового піску

50 г какао

0,06 л води

50 г вершкового масла

ванілін або апельсиновий лікер

Приготування:

У каструлі-ковші змішати какао й цукор, залити водою. Додати масло, поставити на вогонь. Суміш варити на вогні, помішуючи, до стану легкого загустіння. У глазур можна додати одну чайну ложку апельсинового лікеру або ваніліну.

Кольорова білкова глазур

Pinterest
Фото: Pinterest

Складові:

1 яєчний білок

200−250 г цукрової пудри

Приготування:

Білки обов’язково поставити в холодильник на 10−15 хвилин, охолоджені білки збити вінчиком, міксером або блендером до появи густої піни. Після цього поступово додати цукрову пудру і перемішати до повного її розчинення. В окремій склянці змішати кольоровий харчовий барвник з краплею води і додати в глазур.

Цукрова глазур

Pinterest
Фото: Pinterest

Складові:

6 ст. л. води

1 скл. цукру

1 ч. л. желатину

лимонний сік

Приготування:

Щоб глазур для паски не обсипалася, вам доведеться використовувати маленьку хитрість у вигляді желатину. Замочіть його в 2 столових ложках води і відкладіть на 5 хвилин. У каструлі з'єднайте 1 склянку цукру і решту воду (4 ст. л.). Доведіть до кипіння і розчинення цукру, постійно помішуючи. Влийте набряклий желатин і перемішайте до його повного розчинення. Зніміть з вогню і відразу ж збивайте цукровий сироп, підвищуючи обороти міксера. Коли через 2−3 хвилини маса перетвориться на густу піну, додайте лимонний сік (1 ч. л.) і збивайте ще 15−20 секунд. Така глазур дуже швидко застигає, тому працювати з нею треба одразу.


Способи прикрашання великодньої випічки:

Цукати і горіхи

Pinterest
Фото: Pinterest
Pinterest
Фото: Pinterest
Pinterest
Фото: Pinterest

Свіжі ягоди

Pinterest
Фото: Pinterest
Pinterest
Фото: Pinterest
Pinterest
Фото: Pinterest

Живі квіти

Pinterest
Фото: Pinterest
Pinterest
Фото: Pinterest
Pinterest
Фото: Pinterest

Великодні зайці

Pinterest
Фото: Pinterest
Pinterest
Фото: Pinterest
Pinterest
Фото: Pinterest

Пташині гнізда

Pinterest
Фото: Pinterest
Pinterest
Фото: Pinterest
Pinterest
Фото: Pinterest
Редактор: Марія Кабацій

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X