Капості або частування? Шість «найстрашніших» рецептів для святкування Геловіна

Страшні рецепти на Геловін — прекрасна ідея для святкування (Фото:Фото: delish.com)
Наближається найнезвичайніше осіннє свято — Хелловін або День усіх святих, яке поєднує в собі страх і веселощі. І навіть за умов війни ці «жахи» доставляють дітям радість.
Те ж саме можна сказати про святковий стіл. Хоча початкові традиції Геловіна розповідають тільки про солодощі, які діти в костюмах різних героїв випрошували в сусідських будинках, гуляючи від дверей до дверей і жартівливо погрожуючи: «Капості або частування?» ( «Trick or treat?»)
Зараз західне свято настільки прижилося в інших країнах, що багато хто влаштовує вечірки зі спеціальним меню на Хеллоуїн, використовуючи тематичні хеллоуїнські рецепти і надаючи звичайним повсякденним стравам страхітливий вигляд.
Салати, десерти, другі страви і навіть напої - НВ Life вивчив сотні «страшних страв» і пропонує кращі варіанти того, що приготувати на Геловін.
Печиво Пальці відьми
Складові:
- 675 мл борошна
- 250 мл м’якого вершкового масла
- 1 склянка цукру
- яйце
- 1 ст. л. мигдалевого екстракту
- 1 ст л ваніліну
- 1 ст л порошку для печива
- ¾ склянки мигдалю
- упаковка червоного гелю для декорування
У мисці збийте масло, цукор, яйце, екстракт мигдалю і ваніль. Додайте борошно, розпушувач і сіль. Накрити і охолодити протягом 30 хвилин.
Працюйте з чвертю тіста за раз і зберігайте тісто в холодильнику. Розкочуйте шматок тіста розміром з чайну ложку (5 мл) по формі пальця для кожного печива.
Натисніть мигдалем, роблячи «ніготь». Стисніть в центрі, щоб створити «суглоб». Використовуючи ніж, зробіть надрізи в кількох місцях.
Помістіть на деко, випікайте при температурі 160 °C протягом 20−25 хвилин або до блідо-золотистого кольору. Дайте охолонути протягом 3 хвилин. Прикрасьте червоним гелем (або журавлинним соусом, наприклад) основу «нігтя». Зніміть з дека і поставте охолоджуватися.

Франкенмаффіни
Складові:
- 1 склянка борошна
- 1 склянка цільнозернового борошна
- ¾ склянки цукру
- 2 ч л порошку для печива
- ½ ч л соди
- ½ ч л солі
- 1 ч л кориці
- ¼ склянки соняшникової олії
- ¾ склянки нежирного молока
- 6 склянок бебі-шпинату
- 1 банан
- 2 ч л екстракту ванілі
Розігріти духовку до 170 °C. Вкладіть в форми для кексів паперові вкладиші (бажано для Геловіна) або змастіть їх за допомогою масляного аерозолю.
Перемішайте разом звичайне і цельнозернове борошно, цукор, розпушувач, харчову соду, сіль і корицю в мисці.
З'єднайте олію, молоко і шпинат в блендері, пюріруйте до однорідності, потім додайте банан і екстракт ванілі. Збивайте пюре до гладкої і зеленої маси. Влийте в суху суміш. Перемішуйте, поки не залишиться сухого борошна.
Заповніть кожну форму на дві третини. Випікати близько 22 хвилин або до тих пір, поки зубочистка, вставлена в центр маффіна, не буде чистою.
Дайте маффінам охолонути в формі протягом 15 хвилин, потім виймайте. Дайте їм повністю охолонути перед подачею або зберіганням.


Страшна закуска з павуками
Складові:
- 6 варених круто яєць
- 3 ст. л. майонезу
- ½ ст. л. гірчиці
- маслини
- сіль перець
Розріжте яйця навпіл. Вийміть жовтки і розімніть. Перемішати з майонезом, гірчицею, сіллю і перцем. Наповніть отриманою сумішшю половинки яєць.
Розрізати маслину навпіл. Покладіть на фаршироване яйце, формуючи тіла павуків. Тонко нарізуйте другу половину маслини для ніжок павука. Покладіть по чотири лапки з кожного боку.

Гарбузовий діп
Складові:
- ¾ склянки крем-сиру
- ¼ склянки коричневого цукру
- ¾ склянки печеного гарбуза
- 2 ч. л. кленового сиропу
- 1 ч. л. кориці
Добре змішати в блендері всі інгредієнти. Щоб надати більше атмосферности, подавайте в гарбузі і зі слайсами яблука.

Пиріг-мумія
Складові:
- 2 упаковки листкового тіста
- 2 склянки подрібненої моцарели
- ковбаса пепероні
Розігріти духовку до 190 °C.
Розріжте тісто на півмісяці і помістіть їх ялинкою з захлестом, щоб вони частково перекривали один одного. Розкачайте качалкою, щоб тісто змішалося.
Помістіть шматочки пепероні по центру тіста і посипте зверху сиром. Почавши знизу, перехрещуйте краї тіста так, щоб вони виглядали як бинти мумії. Сформуйте фігуру, щоб вона виглядала як тіло мумії.
Випікайте 15−20 хвилин.
Прикрасьте «очима» з маслин.

Геловінський пунш
Складові:
- 4 склянки яблучного соку
- 4 склянки червоного вина
- 8 яблук середнього розміру
- щіпка кориці
- щіпка мускатного горіха
- коричневий цукор
Почистити яблука і видалити насіння, розрізати на половинки і вирізати обличчя — очі, ніс, рот. Кинути половинки яблук в суміш вина, соку і спецій. Залишити настоюватися на годину. Подавати у великих ємностях.
Можна подавати холодним і гарячим.
