Гастрономічні тонкощі. Все, що потрібно знати про пармезан

12 лютого 2016, 19:29
Існує два види італійського сиру, які люди називають пармезаном

Це сир Грана падано та Парміджано Реджано. Ці два витримані тверді сири стали широко відомими і щодня експортуються тоннами до різних країн світу. Однак справжнім пармезаном є лише Парміджано Реджано. Huffington Post публікує основні відмінності двох сирів.

Відео дня

Смак

Обидва сири, як правило, використовуються в тертому вигляді. Грана падано має масляний смак, а Парміджано Реджано – гостріший.

Місце виготовлення

Грана падано виготовляють у П'ємонті, Ломбардії, Трентіно-Альто-Адідже, Венеції та в деяких районах області Емілія-Романья. Парміджано Реджано виготовляється тільки в регіоні Емілія-Романья та в околицях міста Мантуя в Ломбардії.

© Pixabay

© Pixabay Фото:

Тип харчування тварин, що дають молоко

Корови, молоко яких використовують для виробництва сиру Грана падано, харчуються травою, силосом або зерном, що зберігається в силосі й сіні. Корів, з молока яких виготовляється пармезан, годують тільки сіном з лугової трави.

Час дозрівання

Витримка Грана падано коливається від 9 до 24 місяців, а процес старіння Парміджано Реджано займає від 12 до 36 місяців.

Реннін

Фермент реннін, який міститься в сирі, у Грана падано може бути як тваринного, так і рослинного або бактеріального походження. Для пармезану використовують виключно тваринний реннін.

Поєднання з напоями

З сиром Грана падано чудово поєднується фруктове вино біле, червоне вино Ламбруско, ароматне Бароло, десертні та шампанські вина. Також до цього сиру підходить пиво Пільзнер, Бок і Доппельбок.

З пармезаном поєднуються вина Спуманте Брют, Коллі ді Парма Мальвазія, Вальполічелла Ріпассо та шампанське. Відмінно підходить Траппистське пиво та Данкельвейзен.

© Erik Davis/Flickr

© Erik Davis/Flickr Фото:

Поєднання з їжею

Разом з Грана падано до столу необхідно подавати горіхи, груші, ківі, каштановий мед, фруктовий компот, виноград, мандаринове варення, цукіні.

З Парміджано Реджано добре поєднуються свіжі яблука, персики, інжир, ківі, волоські горіхи та виноград.

Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X