Привіт з Іспанії. Як швидко і легко приготувати гаспачо
Цей холодний суп рятує від літньої спеки і сподобається всій родині. Ми розповімо, як приготувати гаспачо швидко і смачно.
Гаспачо — це холодний суп зі свіжих овочів. Блюдо є класикою іспанської кухні. Воно виникло в південному регіоні Андалусії. Гаспачо широко вживають в їжу в Іспанії і Португалії, особливо в спекотне літо, оскільки цей суп освіжаючий і прохолодний.
У страви gazpacho старовинне коріння. Існує ряд теорій його походження. Вважається, що рецепт супу з хліба, оливкової олії, води і часнику прибув до Іспанії і Португалії разом з римлянами. Потрапивши в Іспанію, він став частиною кухні Андалузії, особливо в Кордові, Севільї і Гранаді.
У 19 столітті червоний гаспачо отримав свій теперішній вигляд, коли до інгредієнтів стали додавати помідори. Існує багато сучасних варіацій гаспачо. Іноді в суп не додають хліб і томати на користь авокадо, огірків, петрушки, кавуна, винограду, м’ясного бульйону, морепродуктів та інших інгредієнтів.
Гаспачо: рецепти
Класичний гаспачо
Складові:
1 огірок, очищений і нарізаний
1 нарізаний червоний перець
1 нарізаний зелений перець
1 кг м’яких стиглих томатів, очищених і нарізаних
2 зубчики часнику, очищених і подрібнених
Шматочок гострого перцю
75 г черствого білого хліба
2−21 / 2 столових ложки хересного оцту або за смаком
Для тостів (за бажанням):
8 тонких скибочок білого хліба
Оливкова олія

Приготування:
Помістіть огірок, перець, помідори, часник у велику миску. Додайте хліб і добре приправте сіллю і перцем. Додайте хересний оцет і пару столових ложок оливкової олії і змішайте руками, притискаючи, щоб вичавити соки. Накрийте і охолодіть. По можливості залиште в маринаді на 30 хвилин.
Покладіть овочеву суміш в блендер і збийте до однорідної маси. Перевірте консистенцію — якщо вона все ще досить густа, додайте ще трохи води і оливкового масла. Спробуйте і відрегулюйте приправи, якщо необхідно. Накрийте кришкою і охолодіть знову, поки він не буде готовий до подачі.
Для тостів: щедро змастіть скибочки хліба оливковою олією. Поставте велику сковороду на середній вогонь. Після того, як вона нагріється, обсмажте тост з обох боків до золотистого кольору і хрусткої скоринки. Приправте невеликою кількістю солі і перцю.
Для подачі розмішайте гаспачо. Не забудьте спробувати знову — смак приправ міг змінитися, оскільки суп тепер холодний. Подавайте гаспачо з базиліком, додатковою краплею оливкової олії і тостами.
Жовтий гаспачо
Складові:
700 г жовтих помідорів
1 стакан нарізаного очищеного від шкірки огірка
1 стакан нарізаного жовтого болгарського перцю
½ склянки дрібно нарізаної цибулі
½ склянки апельсинового соку
3 столові ложки оливкової олії
2 столові ложки шампанського або білого винного оцту
2 зубчики часнику, нарізані
1 середній перець халапеньо з насінням, нарізаний (близько 1 столової ложки)
Масло кінзи (оливкова олія, збита з кінзою і проціджена)
1 авокадо, очищений і нарізаний, без кісточок

Приготування:
Вичавіть томатний сік в сито, поставлене над склянкою. Наріжте помідори. Відкладіть ½ склянки нарізаних помідорів, ¼ чашки огірка і ¼ чашки болгарського перцю.
Змішайте помідори, огірки і солодкий перець, що залишились, в комбайні. Додайте томатний сік, цибулю, апельсиновий сік, масло, оцет, часник і халапеньйо; збийте до однорідної маси. Приправте сіллю і перцем. Перенесіть суп в миску; додайте овочі, що залишилися. Накрийте кришкою і охолодіть вночі. Перед подачею збризніть маслом кінзи і посипте авокадо.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.