Дорослий десерт. Рецепт осіннього торта з гарбузом та віскі

11 листопада 2021, 03:23

Зазвичай гарбузові пироги та торти — це великий набір класичних спецій і приторний смак. Але в цьому торті все по-іншому, адже замість кориці тут — коричневий цукор, а гарбуз балансують алкогольні нотки.

Осіння колективна одержимість гарбузом триває, проте більшість рецептів із цим плодом у головній ролі надто передбачувані на смак, перенасичені корицею та іншими приправами, а також мають не дуже приємну вологу текстуру. Цей торт із віскі, коричневим маслом та гарбузовим пюре – альтернативна версія десерту з приємним тістом, ніжним кремом та легким присмаком гарбуза. І хоча рецепт може здатися досить довготривалим, тонке поєднання смаків та ароматів підкорять вас і переконають у резонності кожного процесу.

Відео дня

Рецепт торта з віскі та гарбузом

Інгредієнти

Для тіста:

  • 100 г масла
  • 140 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • ½ ч.л. солі
  • 150 г тростинного цукру
  • 1 велике яйце
  • 120 г гарбузового пюре
  • ½ ч.л. ванільного екстракту
  • 2 ст. бурбона чи віскі
  • ¼ ст. молока кімнатної температури

Для крему:

  • ¾ ст. жирних вершків, холодних
  • 3 ст. цукрової пудри
  • 1 ст. бурбона чи віскі
  • Дрібка солі

Додатково:

  • Нарізані горіхи (добре підійдуть пекан або грецькі) або кокосові чіпси.

Приготування:

Наріжте масло на великі шматочки та розтопіть у маленькій або середній каструлі на середньому вогні. Продовжуйте готувати масло, постійно помішуючи, поки воно не набуде коричневого відтінку та горіхового аромату. Коли це станеться, зазвичай потрібно 5-7 хвилин, відразу ж перелийте масло в жаростійку миску, зачекайте, поки воно охолоне і відправте в холодильник на годину-дві, щоб воно трохи затверділо.

Розігрійте духовку до 180°C. Вистеліть пергаментом дно форми для випікання та змастіть пергамент маслом.

У мисці середнього розміру перемішайте борошно, розпушувач та сіль.

Збийте міксером коричневе масло до вершкової повітряної консистенції, потім додайте коричневий цукор і збивайте до однорідності близько 2-3 хвилин. Вбийте яйце, а коли воно добре перемішається, додайте гарбуз та ваніль. Збивайте все до однорідної консистенції.

Додайте в миску половину сухих інгредієнтів і збивайте, доки вони не змішаються. Влийте молоко та віскі, потім додайте решту сухих інгредієнтів.

Перелийте рідке тісто у підготовлену форму та розгладьте поверхню невеликою лопаткою. Випікайте пиріг протягом 30 хвилин. Готовий пиріг дістаньте з духовки, через 15 хвилин дістаньте із форми і залиште на решітці охолоджуватися далі.

Поки торт остигає, приготуйте крем: змішайте жирні вершки, цукрову пудру, віскі та дрібку солі у великій мисці. Використовуючи міксер, збивайте вершки до того часу, поки сформуються піки, здатні зберегти форму.

Коли торт повністю охолоне, намажте його кремом. Розрівняйте крем і прикрасьте торт зверху кокосовими чіпсами, стружкою чи горіхами.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X