Смак осені. Рецепти гарбузових пирога та печива з глазур’ю

3 жовтня 2022, 01:51
Обидва десерти прикрашаються легкою глазур’ю: сирною чи молочною (Фото:instagram.com/olgainthekitchen)

Обидва десерти прикрашаються легкою глазур’ю: сирною чи молочною (Фото:instagram.com/olgainthekitchen)

Ділимося двома гарбузовими рецептами від фуд-блогерки Ольги Нагорної.

Жовтень приносить сезон гарбузів і випічки, тож просто гріх не поєднати ці два осінні задоволення. Рецептів різних гарбузових пирогів, кексів й інших десертів справді багато, однак ці досить незвичайні. Родзинка цих двох гарбузових страв — ніжна глазур, котра чудово виглядає та смакує. Публікуємо рецепти кулінарки блогу Olga in the Kitchen.

Відео дня

Рецепт гарбузового пирога з глазур’ю

Інгредієнти:

  • 2 скл. борошна
  • 2 ч.л. розпушувача
  • 1 ч.л. соди
  • 1 ч.л. дрібної солі
  • 1 ч.л. меленої кориці
  • ¼ ч.л. меленого мускатного горіха
  • ¼ ч.л. меленої гвоздики
  • ¼ ч.л. меленого імбиру
  • ½ скл. олії
  • 4 великих яйця кімнатної температури
  • ¾ скл. коричневого цукру
  • ½ скл. цукру
  • 425 г консервованого гарбузового пюре
  • 1 ч.л. ванільного екстракту

Для глазурі:

  • ½ скл. розм’якшеного вершкового масла
  • 115 г вершкового сиру
  • 1 скл. цукрової пудри
  • ½ ч.л. ванільного екстракту
  • 1/8 ч.л. дрібної солі
  • лісові горіхи або пекан — за бажанням

Приготування

1. У середній мисці змішайте борошно з усіма сухими інгредієнтами, окрім цукру. Відставте.

У великій мисці збийте разом яйця з цукром впродовж 30 секунд, потім додайте коричневий цукор, олію, гарбузове пюре та ванільний екстракт. Гарно збийте до однорідності. Змішайте суху та мокру суміш до густого однорідного тіста.

2. Розігрійте духовку до 175 °C. Застеліть форму для запікання пергаментним папером, змастіть маслом і рівномірно розподіліть у ній тісто. Випікайте кекс близько 30 хвилин, поки зубочистка, вставлена ​​в центр, не вийде сухою.

3. Вийміть пиріг з духовки та дайте йому охолонути протягом 10−15 хвилин, потім, тримаючи пергаментний папір з обох сторін, повільно перемістіть пиріг на решітку для охолодження.

4. Щоб приготувати глазур, у середній мисці збийте масло з сиром на високій швидкості до отримання однорідної кремоподібної маси. Додайте 1 склянку цукрової пудри, ванільний екстракт і сіль, збивайте приблизно 2 хвилини до повного з'єднання.

5. Охолоджений пиріг змастіть глазур’ю і поставте в холодильник на 1−2 години. Це допоможе глазурі застигнути та полегшить нарізку.

6. Відріжте краї кексу і розріжте його на квадрати. Під час розрізання торта час від часу протирайте ніж серветкою — це запобіжить потраплянню глазурі на боки та крихт торта на глазур. Прикрасьте горіхами пекан або фундуком.

Смачного!

Рецепт печива з гарбуза

Інгредієнти:

  • 1 скл. розм’якшеного вершкового масла
  • ½ скл. цукру
  • ½ скл. коричневого цукру
  • 1 велике яйце кімнатної температури
  • 1 скл. гарбузового пюре
  • 1 ч.л. ванільного екстракту
  • 2,5 скл. борошна
  • 2 ч.л. розпушувача
  • ½ ч.л. соди
  • ½ ч.л. дрібної солі
  • 1 ч.л. меленої кориці
  • ½ ч.л. меленого мускатного горіха
  • ¼ ч.л. меленої гвоздики
  • ¼ ч.л. меленого імбиру

Для глазурі:

  • 3 скл. цукрової пудри
  • 2 ст.л. розтопленого вершкового масла (злегка охолодженого)
  • 4 ст.л. 2% молока
  • ½ ч.л. ванільного екстракту
  • 1/8 ч.л. меленої кориці або за смаком

Приготування:

1. У середній мисці з'єднайте борошно з усіма сухими інгредієнтами, окрім цукру, та відставте. У великій мисці збийте два види цукру з маслом до легкої та пухкої консистенції (2−3 хвилини). Додайте яйце, пюре та ванільний екстракт, збивайте ще 30−40 секунд до однорідності.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

2. Поступово додайте сухі інгредієнти в тісто і збивайте на невисоких обертах, поки вони не з'єднаються.

3. Вистеліть три дека пергаментним папером. Зачерпуйте тісто невеликою лопаткою та викладайте на підготовані дека на відстані 5 см одне від одного. Випікайте в попередньо розігрітій до 175 °C духовці 12−15 хвилин, поки вони не затвердіють. Дайте охолонути на деку кілька хвилин, потім перемістіть на решітку, щоб повністю охолонули.

4. Щоб зробити глазур, у середній мисці збийте всі інгредієнти до однорідності. Глазур повинна бути гладкою і густою. Якщо глазур надто густа, за потреби розріджуйте її ще молоком.

5. Перекладіть глазур у пакет для прикрашання, виріжте невеликий отвір на кінці пакета та полийте або повністю покрийте кожне печиво. Не поливайте тепле печиво, щоб глазур не розтанула. Дайте відпочити при кімнатній температурі, щоб глазур застигла.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X