З яблуками. Рецепт гарбузового супу-пюре

20 жовтня, 18:18
Перед подачею додайте в суп гарбузове насіння (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Перед подачею додайте в суп гарбузове насіння (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Сезон гарбузів триває, а багато крем-супів із цього плоду бути не може. Едуард Насиров пропонує оригінальну версію: з яблуками.

«Я дуже люблю гарбуз і вважаю, що цей овоч явно недооцінюють! З нього можна приготувати безліч смачних страв — пасту, ризото, торти, печиво і тд, але особливу любов я відчуваю до гарбузових супів», — поділився кулінар у своєму фуд-блозі My Happy Food.

Відео дня

Рецепт крем-супу з гарбуза

Інгредієнти:

  • 400 г гарбузового пюре
  • 1 цибуля порей
  • 1 цибуля
  • 1 велике яблуко
  • 1 стебло селери
  • по ½ ч.л. паприки, чилі, куркуми, чебрецю
  • сіль та перець за смаком
  • близько 1 літра овочевого бульйону
  • 2−3 ст.л. оливкової олії
  • вершки — за бажанням

Приготування:

1. Дрібно наріжте обидві цибулі та селеру, припустіть на оливковій олії до м’якості. Додайте до засмажки дрібно нарізане яблуко та тушкуйте разом 2−3 хвилини. Потім додайте спеції та гарбузове пюре й тушкуйте ще 3 хвилини.

2. Влийте до овочевої суміші бульйон, додайте сіль і перець. Доведіть до кипіння та варіть на невеликому вогні 10 хвилин.

3. Перелийте суп в блендер і подрібніть до однорідності, в кінці додавши вершки, якщо хочете отримати крем суп.

4. Готовий суп розлийте по тарілках, присипте паприкою, чебрецем і насінням.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X