Схвалений Пекельним шефом. Рецепт стейка з гарбуза з яловичиною

5 листопада 2021, 03:03

Учасниця реаліті Катя Лавриненко поділилася рецептом страви, яка отримала високу оцінку від вимогливого Алекса Якутова.

Катя Лавриненко (Фото: Новий канал)
Катя Лавриненко / Фото: Новий канал

Поки сезон гарбуза не закінчився, потрібно встигнути насолодитися ним повною мірою. Але традиційні супи та пироги з гарбуза вже набридли, тому спробуйте приготувати з нього стейк з яловичиною. До того ж, така страва сподобається навіть тим, хто від гарбуза зазвичай не в захваті, адже сама Катя Лавриненко гарбуз раніше також не любила і до реаліті не готувала. Соус під незвичайний стейк можна підібрати самостійно за уподобаннями та смаком.

Відео дня

Рецепт стейку з гарбуза

Інгредієнти:

  • Гарбуз - половинка
  • Чебрець - невелика гілочка
  • Вершкове масло - 25 г
  • Яловичина - 150 г
  • Оливкова лимонна олія - для обсмажування
  • Сіль, перець - за смаком

Приготування:

Очищаємо гарбуз, вирізаємо стейк із найщільнішої його частини. Важливо, щоб шматок не був рихлим.

Беремо фольгу, змащуємо її маслом, кладемо стейк. Солимо, перчимо і викладаємо чебрець.

Замотуємо у фольгу та готуємо в духовці при 180°C або на паровій бані. Час приготування залежить від товщини шматка. Тому просто уважно стежте, перевіряючи шпажкою.

Після повного приготування стейку, розігріваємо сковорідку з оливковою олією та обсмажуємо стейк з усіх боків до утворення скоринки.

Далі беремо яловичину, ріжемо на пласкі слайси і обсмажуємо на сковороді буквально по 10 секунд з кожного боку. Потрібно щоб м'ясо отримало скоринку, але всередині залишилося просмажки медіум. Наприкінці посипаємо великою сіллю та перцем.

Викладаємо м'ясо на гарбуз або поряд.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X