Схвалений Пекельним шефом. Рецепт стейка з гарбуза з яловичиною
Учасниця реаліті Катя Лавриненко поділилася рецептом страви, яка отримала високу оцінку від вимогливого Алекса Якутова.

Поки сезон гарбуза не закінчився, потрібно встигнути насолодитися ним повною мірою. Але традиційні супи та пироги з гарбуза вже набридли, тому спробуйте приготувати з нього стейк з яловичиною. До того ж, така страва сподобається навіть тим, хто від гарбуза зазвичай не в захваті, адже сама Катя Лавриненко гарбуз раніше також не любила і до реаліті не готувала. Соус під незвичайний стейк можна підібрати самостійно за уподобаннями та смаком.
Рецепт стейку з гарбуза
Інгредієнти:
- Гарбуз - половинка
- Чебрець - невелика гілочка
- Вершкове масло - 25 г
- Яловичина - 150 г
- Оливкова лимонна олія - для обсмажування
- Сіль, перець - за смаком
Приготування:
Очищаємо гарбуз, вирізаємо стейк із найщільнішої його частини. Важливо, щоб шматок не був рихлим.
Беремо фольгу, змащуємо її маслом, кладемо стейк. Солимо, перчимо і викладаємо чебрець.
Замотуємо у фольгу та готуємо в духовці при 180°C або на паровій бані. Час приготування залежить від товщини шматка. Тому просто уважно стежте, перевіряючи шпажкою.
Після повного приготування стейку, розігріваємо сковорідку з оливковою олією та обсмажуємо стейк з усіх боків до утворення скоринки.
Далі беремо яловичину, ріжемо на пласкі слайси і обсмажуємо на сковороді буквально по 10 секунд з кожного боку. Потрібно щоб м'ясо отримало скоринку, але всередині залишилося просмажки медіум. Наприкінці посипаємо великою сіллю та перцем.
Викладаємо м'ясо на гарбуз або поряд.
Смачного!