Ідеальний гарнір. Секрети приготування гарбуза по-грецьки

7 травня 2020, 02:52

Блюдо грецької кухні, яке здатне здивувати своїми смаковими якостями.

Запечений гарбуз — це ідеальний варіант гарніру і до рибних, і до м’ясних страв, також це прекрасне пісне блюдо. Ароматний м’ясистий овоч з оливковою олією, сушеним базиліком і часником можна приготувати в духовці за 30 хвилин.

Відео дня

Запечений гарбуз також може стати основним інгредієнтом для смачного супу-пюре або гарячого салату. Більш того, низька калорійність овоча і відсутність в ньому крохмалю або холестерину роблять гарбуз хорошим дієтичним продуктом.

Для запікання краще всього підходить горіховий гарбуз баттернат, але можна взяти будь-який сорт.

Гарбуз по-грецьки: рецепт

Freepik
Фото: Freepik

Складові:

  • гарбуз — 500 г

  • томатна паста — 1 ст. л.

  • часник — 2 зубчики

  • базилік сушений

  • масло оливкове

  • сіль перець

Як приготувати гарбуз по-грецьки?

Очищаємо гарбуз від шкірки і насіння, після чого нарізаємо великими шматочками або кубиками.

Розігріваємо в сковороді оливкове масло і висипаємо гарбуз. Обсмажуємо овоч на середньому вогні до рум’яної скоринки.

Додаємо всі спеції, томатну пасту, подрібнений часник, перемішуємо інгредієнти і обсмажуємо ще хвилину.

Розігріваємо духовку до 180 ° C. Перекладаємо гарбуз в форму для запікання і наливаємо на дно трохи води. Накриваємо форму фольгою і ставимо в духовку на 25−30 хв.

Готовий гарбуз можна прикрасити базиліком або кунжутом.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X