Швидкий десерт. Літній рецепт абрикосової галети

31 липня, 03:31
Скоринку галети можна посипати цукром (Фото:nati melnychuk / unsplash)

Скоринку галети можна посипати цукром (Фото:nati melnychuk / unsplash)

Розповідаємо, як приготувати простий пиріг, зіркою якого будуть абрикоси.

Галети прекрасні тим, що вони вдаються саме такими, як треба, навіть у тих, хто не вміє готувати красиві пироги та тістечка. Адже галета повинна виглядати трохи незграбно та домашньо.

Відео дня

Ця абрикосова галета максимально проста та лаконічна, а основним смаком буде не пересолоджене тісто чи складний крем, а самі абрикоси. Зберігайте простий рецепт десерту, для приготування якого вам не доведеться навіть умикати кухонний комбайн.

Рецепт абрикосовї галети

Інгредієнти:

  • 2 склянки борошна
  • 1 ст.л. цукру
  • дрібка солі
  • 150 г масла, нарізаного кубиками
  • ¼ склянки крижаної води
  • 12 абрикосів
  • 2 ст.л. цукру для абрикосів (в залежності від солодкості плодів) + для скоринки
  • 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю
  • 2 ст.л. вершків
nati melnychuk / unsplash
Фото: nati melnychuk / unsplash

Приготування:

1. У великій мисці змішайте разом борошно, цукор і сіль. Наріжте масло та перетріть його із борошном, поки суміш не стане схожою на крихту. Повільно по одній ложці додайте крижану воду, продовжуючи замішувати тісто.

2. Замісіть тісто, обгорніть його харчовою плівкою та відправте в холодильник на 40 хвилин.

3. Очистіть абрикоси від кісточок і наріжте на четвертинки. Додайте до абрикосів цукор і крохмаль, гарно перемішайте.

4. Розігрійте духовку до 200 °C. Холодне тісто покладіть між двома аркушами пергаментного паперу та розкатайте в диск близько 25−30 см в діаметрі і кілька мм товщиною. Диск не повинен бути ідеально круглим, а краї рівними. Викладіть фрукти у центр диску, акуратно підніміть краї тіста, загинаючи до центру галети. Змастіть тісто вершками і за бажанням притрусіть цукром для скоринки.

5. Перекладіть галету на застелене пергаментним папером деко та випікайте 45 хвилин за температури 200 °C. Коли галета запечеться, перекладіть її на решітку та лишіть остигати. Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X