Фуд-подорож до Копенгагена. Шеф-кухар легендарного Noma про кращі гастромісця столиці Данії

12 травня 2019, 11:46

Шеф-кухар і співвласник легендарного ресторану Noma і його перезапуску Noma 2.0, які отримали мішленівські зірки і неодноразово звання кращого ресторану світу, Рене Редзепі назвав свої улюблені місця для гастротуру Копенгагеном.

Редзепі та його бізнес-партнер Клаус Мейєр відкрили ресторан Noma на старому складі на набережній в Копенгагені 15 років тому. Його назва була скороченням двох слова - Nordisk (нордична) і Mad (їжа), і в закладі діяло одне визначальне правило: для приготування використовувалися тільки місцеві продукти. За свою роботу Noma був удостоєний двох зірок Michelin і чотири рази очолював список 50 кращих ресторанів світу.

Відео дня

У 2017 році він закрив старий ресторан і перетворив старий військово-морської магазин на новий Noma, що відкрився в минулому році. Сучасний простір з приміщеннями для ферментації, барбекю і тестовими кухнями вже встиг отримати дві зірки Michelin, як і його попередник.

Для журналу 1843 від видавців The Economist Редзепі назвав місця, в яких любить їсти, пити каву і відпочивати в Копенгагені.

Улюблена кав'ярня

The Corner 108 - за його чудову каву і смачну випічку: листкові тістечка з кавовим комбуча сиропом, чорною смородиною і айвою - одні з моїх улюблених.

Улюблена пекарня

Hart Bakery у Фредеріксберзі. Річард Харт, напевно, самий талановитий пекар, якого я зустрічав. Його хліб на заквасці неймовірний.

Найкраще місце для сімейного обіду

Sanchez. Я люблю приводити сюди дружину Надін і трьох наших дочок на недільний бранч. Ми замовляємо тости з тунцем, хрусткі коржі з сальсою і тако. Це все неймовірно смачно.

Ідеальне місце для пікніка

Королівський сад.

Найкраще місце для обіду з друзями

Ресторан Barr по вихідним або Palægade, де можна перекусити традиційним датським сморребродом в будній день.

Ресторан для особливого випадку

Amass. Кулінарія Метта Орландо надихає - вони вирощують практично все в своєму саду поруч з рестораном і працюють дуже раціонально.

Найкраще морозиво

Østerberg Ice Cream. Морозиво зроблене з великою кількістю екзотичних фруктів. Сорбет з джекфрута чудовий, і вони роблять краще фісташкове морозиво в місті.

  Слідкуйте за найцікавішими новинами з розділу НВ STYLE в Facebook

Редактор: Марія Кабацій

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X