Фуд-експерти вказали продукти, які не слід зберігати в холодильнику

27 червня 2016, 12:42
Фуд-експерти назвали п'ять продуктів, які не слід зберігати в холодильнику

Не секрет, що кожен хоче якомога довше зберегти продукти свіжими, тому практично все складають у холодильник, пише Tech Insider. Але, як стверджують експерти, насправді така звичка навпаки веде до погіршення стану деяких продуктів, роблячи їх непридатними до вживання.

Відео дня

1. Банани

Даний фрукт рекомендується зберігати при кімнатній температурі, оскільки холод сприяє швидкому дозріванню бананів. У такому разі шкірка стає коричневою, а також змінюється структура фрукта.

© GabiSanda/Pixabay
© GabiSanda/Pixabay Фото:

2. Хліб

Хоча зберігання хліба в холодильнику здається гарною ідеєю, низька температура, навпаки, сприяє швидкому черствінню вироба. Найкращим варіантом для зберігання є хлібниця з обмеженим доступом повітря.

© jill111/Pixabay
© jill111/Pixabay Фото:

3. Масло

За словами експертів, вершкове масло можна зберігати в маслянці при кімнатній температурі кілька днів. Але, якщо продукт не потрібен найближчі дні, тоді все ж не буде зайвим прибрати його в холодильник.

© Pezibear/Pixabay
© Pezibear/Pixabay Фото:

4. Диня і кавун

При холодній температурі їх м'якоть стає рихлою і трохи кристалізованою, тому, щоб кавуни і дині дозрівали рівномірно і не змінювали структуру, бажано залишити їх при кімнатній температурі. Але, розрізані - краще прибрати в холодильник.

© Flickr / Emily Carlin
© Flickr / Emily Carlin Фото:

5. Болгарський перець

Холодна температура змінює структуру овоча, роблячи його м'яким і зморшкуватим. Найкращим способом зберігання перцю є кімнатна температура, а також плетений кошик або решітчастий ящик.

© Anelka/Pixabay
© Anelka/Pixabay Фото:

Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Показати ще новини
Радіо НВ
X