Фуд-експерти розповіли, чому кавові зерна варто заморожувати

27 липня 2016, 11:42
Заморожування кавових зерен може принести вагомі переваги

Багато фахівців стверджують, що зберігання кавових зерен у морозильній камері недоцільне, оскільки кава може стати вологою і ввібрати запахи сусідніх продуктів, пише Food52 .

Відео дня

Однак недавнє дослідження, опубліковане в The New York Times, показало, що швидка заморозка зерен сприяє більш якісному варінні кави. Заморожування кавових зерен перед помелом забезпечує більш рівномірне подрібнення зерен. Розмір зерен впливає на швидкість приготування кави, порошкоподібна кава може давати кислуватий смак, а занадто крупна – гіркуватий. Мелена після заморозки кава, як правило, має приємний смак.

Щоб зерна не вбирали аромат інших продуктів, що лежать в морозилці, їх слід класти в герметичну ємність.

Також експерти Food52 рекомендують заморожувати готову каву в контейнері для льоду. Якщо вам потрібно швидко охолодити гарячу каву, замість того, щоб розбавляти її водою, ви зможете просто кинути в чашку кубики кавового льоду. Такі кубики можна додавати у ванільне морозиво.

Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Показати ще новини
Радіо НВ
X