Французький пиріг. Як приготувати правильний і смачний кіш

5 жовтня 2019, 03:16

Відкритий французький пиріг із пісочного тіста з різними начинками з овочів, м’яса або риби.

Кіш — це страва французької кухні, яка особливо популярна на північному сході країни. Начинка для пирога може бути абсолютно різною — курка, гриби, шпинат, помідори, а також різні ягоди і фрукти.

Відео дня

Тісто готують із порізаного охолодженого вершкового масла і просіяного борошна, які перетирають до стану крихти.

Пропонуємо приготувати французький кіш із куркою і сиром фета.

Кіш з куркою і фетою: рецепт

Складові:

Для начинки:

  • куряче філе — 200 г
  • сир фета — 120 г
  • цибуля — 1 шт.

Для тіста:

  • борошно — 250 г
  • вершкове масло — 120 г
  • молоко — 3 ст. л.
  • сіль

Для заливки:

  • яйце — 2 шт.
  • вершки — 300 г
  • сіль, перець
  • кріп

Як приготувати кіш?

Instagram - chilichocola
Фото: Instagram - chilichocola

Куряче філе відварюємо і розрізаємо на невеликі шматочки. Цибулю обсмажуємо в сковороді протягом 5 хв. Перемішуємо курку з цибулею.

Просіваємо борошно, додаємо дрібку солі, і шматочки охолодженого вершкового масла. Розтираємо суміш виделкою або лопаткою в крихту. Вливаємо холодне молоко і замішуємо тісто.

Змащуємо форму для випічки рослинною олією і викладаємо на дно тісто, формуючи бортики. Зайве тісто, яке виступає за краї форми, акуратно зрізаємо.

Проколюємо тісто виделкою і викладаємо шматочки курки з цибулею і шматочки фети.

Розігріваємо духовку до 180 °C.

В окремій ємності збиваємо яйця, додаємо вершки, нарізаний кріп і спеції. Перемішуємо все. Чим жирнішим буде соус, тим ніжнішим буде смак кіша.

Заливаємо пиріг отриманою сумішшю, акуратно розподіляємо лопаткою по всій поверхні і відправляємо в духовку на 30 хв.

Подавати кіш з куркою і фетою можна і в теплому вигляді, і холодним. Гарним доповненням до кішу стане овочевий салат, а з напоїв — біле вино.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X