Прованська страва. Як приготувати класичний рататуй в духовці

2 жовтня 2019, 05:14

Яскраву, смачну прованську страву можна подавати як основну страву або як гарнір до м’яса і риби.

Рататуй — традиційна страва французької кухні, яка стала всесвітньо відомою задовго до виходу однойменного мультфільму.

В основі класичного рецепту — кабачки, помідори, перець, цибуля, часник і спеціальний соус. Баклажани в рататуй почали додавати трохи пізніше, спочатку страву готували без них.

Відео дня

В сучасних рецептах рататуя з’явилися також такі інгредієнти, як: гарбуз, картопля, цвітна капуста, сир, гриби.

Рататуй: рецепт страви

Складові:

  • баклажан — 1 шт.
  • кабачок — 1 шт.
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • морква — 1 шт.
  • перець болгарський — 1 шт.
  • часник — 2 зубчики
  • помідор — 2 шт.
  • прованські трави — базилік, чебрець, розмарин, орегано
  • оливкова олія

    Для соусу:

  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • морква — 1 шт.
  • перець болгарський — 1 шт.
  • помідор — 1 шт.
  • часник — 3 зубчики
  • прованські трави — базилік, чебрець, розмарин, орегано
  • оливкова олія

Як приготувати рататуй?

Instagram - emilehenry
Фото: Instagram - emilehenry

Рататуй: готуємо соус

Помідори обдаємо окропом, знімаємо шкірку і дрібно нарізаємо. Очищаємо цибулю і перець — нарізаємо овочі невеликими кубиками. Моркву натираємо на тертці, дрібно нарізаємо часник.

На розігрітій сковороді кілька хвилин обсмажуємо цибулю на оливковій олії, далі додаємо моркву і перець. Обсмажуємо овочі до напівготовності.

Додаємо помідори й тушкуємо овочі під кришкою близько 10 хв. Солимо, перчимо і додаємо більшу частину часнику і прованські трави. Ретельно все перемішуємо і знімаємо з вогню.

У чашу блендера кладемо обсмажені овочі і подрібнюємо до однорідної консистенції. Соус для рататуя готовий!

Рататуй: готуємо основну страву

Нарізаємо помідори, баклажан і кабачок тонкими кружальцями завтовшки 2−3 мм. Виливаємо соус на дно форми і викладаємо нарізані овочі рядами.

Солимо і перчимо овочі. Кладемо в форму часник, який залишився, прованські трави і поливаємо все оливковою олією.

Накриваємо форму фольгою і відправляємо блюдо в духовку на 40−60 хв. Випікаємо рататуй при температурі 180 ° C. Овочеву страву подаємо гарячим!

Рецепт рататуя: відео

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X