Культова одеська закуска. Вивірений рецепт форшмака від Тетяни Литвинової

9 грудня 2020, 03:41

Кулінарний експерт розповіла, як приготувати легендарну одеську страву форшмак за перевіреним декількома поколіннями рецептом.

Тетяна Литвинова зізналася, що багато років колекціонувала рецепти форшмака, але вже давно визначилася з ідеальним, вивіреним до дрібниць форшмаком.

Вона також розповіла, що страва формувалася в одесько-єврейській традиції, де одною стравою потрібно було нагодувати не тільки свою сім'ю, а й усіх сусідів, а тому вона повинно була бути не тільки смачною, але й дешевою.

Відео дня

Рецепт форшмака

Інгредієнти:

  • оселедець малосольний — 200 г
  • яблуко (кисле) — 100 г
  • цибуля ріпчаста — 100 г
  • хліб білий — 50 г
  • оливкова олія — 2 ст.л.
  • яйце відварне — 1шт.
Скріншот з відео
Фото: Скріншот з відео

Приготування:

Замочіть хліб оливковою олією. Далі почистіть яблуко, цибулю, яйце й оселедець. Подрібніть усе в м’ясорубці (у жодному разі не подрібнюйте блендером!).

Потім наріжте хліб і підігрійте трохи в тостері. Викладіть хліб на тарілку, зробіть із суміші формшмака акуратні кнедлі та покладіть на шматочки хліба. Зверху викладіть шматочок вареного яйця. Подавати можна також з пітою.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X