Під сицилійським соусом. Як приготувати річкову форель на грилі

4 січня 2020, 02:27
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Краще смачної риби може бути хіба що риба з гриля під соусом з самої Сицилії за рецептом Марко Черветті.

Сільпо
Фото: Сільпо

Форель на грилі - це один із найсмачніших способів приготувати стейк із риби. Риба на грилі виходить неймовірно смачною, крім того така риба дуже корисна. Можна приготувати форель за класичним рецептом, а можна з овочами. НВ Style пропонує рецепт страви від шефа Марко Черветті. Шеф-кухаря багато хто знає і любить — зараз він є бренд-шефом ресторанних проектів мережі Сільпо. Марко багато років вивчав кухні Бразилії, Китаю та інших країн. У 2019 Марко Черветті став Шефом року за версією гіда Flos Olei, а ресторани Positano і Le Grill стали ресторанами року. Для приготування форелі за цим рецептом Марко радить не купувати очищену рибу, а зробити це самостійно.

Відео дня

Форель на грилі

Риба під сіцілійським соусом

Інгредієнти

Річкова форель 1 шт.

Орегано 1 г

Сіль 1 г

Оливкова олія 25 г

Помідори 80 г

Зелена цибуля 20 г

Сік лимона 15 г

Інструкція приготування

  1. Випатрайте рибу, і не так, як це робила ваша бабуся або мама. Покладіть рибу на один бік і надріжте її, але не з боку шлунку, а зверху. Так, щоб ніж "ходив" уздовж хребта. Переверніть рибу і пройдіться ножем уздовж іншого боку хребта. Тепер викладіть рибу на живіт і ножем розріжте навпіл голову - це буде просто зробити, якщо ви натиснете іншою рукою на ніж, коли він натраплятиме на кістки. Дістаньте хребет і всі внутрішні органи, обережно виріжте зябра. Ви отримали чисте філе форелі - не тільки без внутрішніх органів, але і без кісток! Присипте рибу орегано, посоліть, збризніть оливковою олією. Можна смажити! Тільки перед тим, як ставити її над вогнем, киньте до нього дрібку орегано.
  2. Поки риба смажиться на грилі, готуємо сицилійський соус до неї. Наріжте помідори дрібною соломкою, подрібніть зелену цибулю, додайте до них сіль і орегано. Вичавіть сік половини лимона, влийте трохи оливкової олії і перемішайте. Соус готовий!
  3. Викладіть готову форель на тарілку, а зверху змастіть її соусом.

Форель на грилі за рецептом Марко Черветті: відео

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X