Натуральні солодощі. Чим корисні фініки і як їх їсти

21 березня 2020, 02:52
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Фініки з давніх часів вважаються цінним продуктом харчування для людини.

Їстівні плоди деяких видів фінікової пальми називають фініками. Існує думка, що в фініках міститься повний комплекс необхідних для повноцінного харчування речовин. Можливо, саме тому на Близькому Сході і в долині Інду фініки були основним продуктом харчування протягом тисячоліть.

Відео дня

У сучасному світі найпопулярнішими сортами фініків є деглет нур і маджхоль, вони культивуються в країнах з жарким кліматом. Найбільше фініків вирощують в Єгипті, Іраку, Ірані, Алжирі, Саудівській Аравії та Північній Африці на захід від Марокко. Також фініки культивуються в Америці - південній Каліфорнії, Арізоні, південній Флориді і Мексиці.

Фініки: користь і шкода

Instagram - thrivingonplants
Фото: Instagram - thrivingonplants

Фініки містять величезну кількість необхідних поживних речовин і є дуже хорошим джерелом калію для організму. Крім того, вони містять такі мікроелементи як: бор, кобальт, мідь, фтор, магній, марганець, селен і цинк.

Завдяки високому вмісту калію, фініки дуже корисні при серцево-судинних захворюваннях і захворюваннях нервової системи.

Також їх рекомендують включати в раціон для нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту, поліпшення пам’яті і сну.

Фініки дуже солодкі на смак і можуть стати натуральним замінником цукру при посилених розумових і фізичних навантаженнях.

Фініки: калорійність

Фініки, як і безліч інших сухофруктів, є досить калорійним продуктом.

Їх енергетична цінність становить близько 280 ккал на 100 г. Більш того, глікемічний індекс фініків (показник, який відображає, як певний продукт впливає на рівень цукру в крові) дуже високий, що важливо враховувати людям з цукровим діабетом або тим, хто дотримується дієтичного харчування.

Разом з тим, висока калорійність фініків і великий вміст поживних речовин, робить їх ідеальним перекусом в тривалих поїздках.

Фініки в кулінарії

Фініки можна їсти свіжими, а також у вигляді сухофруктів, які можуть бути з начинкою з горіхів, цукатів і м’яких сирів.

Фініки також використовують для приготування багатьох інших страв — м’ясні страви, пудинги, печиво, торти, сиропи, приправи, компоти і навіть фініковий хліб і оцет. Оцет з фініків є традиційним для Близького Сходу.

Для прихильників здорового харчування фініки є одним з кращих видів натуральних солодощів замість рафінованого цукру.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X