Тріумфатор Оскара 2020. Як приготувати корейський рамдон з фільму Паразити

10 лютого 2020, 14:30

Чапхагурі - улюблена страва голови багатого сімейства з фільму Паразити, що отримав чотири Оскари 2020. В англійській і російській версії більше відомо як рамдон.

Фільм південнокорейського режисера Пон Чжун Хо став сенсацією церемонії Оскар 2020, яка відбулася в неділю, 9 лютого, в Лос-Анджелесі. Картина отримала чотири нагороди Оскар, а фільм був у фаворитах церемонії.

Відео дня

Чапхагурі - це корейська локшина c зеленою цибулею і яловичиною. В одній із головних сцен фільму показують приготування страви з використанням локшини з чорної квасолі і пряної локшини зі смаком морепродуктів, яку називають рамдон.

В оригіналі ж страва звучить як чапхагурі (джаппагурі, чапагурі). Слово рамдон придумав перекладач фільму Дарсі Пакет, щоб глядачам було більш зрозуміло, про що йде мова. У кадрі показують локшину з назвою «рамен» і «удон», якщо скласти два слова, вийде рамдон. В оригіналі ж локшина називається «чапагетті» і «ногурі», тому страва називається чапхагурі. Його рецепт дізналося видання Hollywood Reporter. НВ Style пропонує приготувати страву самостійно за рецептом шеф-кухаря корейського ресторану Spoon by H в Лос-Анджелесі Юнджін Хван.

Рамдон або чапхагурі

У рецепті використовується попередньо приготована локшина в вакуумі або заморожена

Інгредієнти

Рослинна олія 2 ст. л.

Готова яловичина 200-300 г

Зелена цибуля за смаком

Локшина удон 2 пачки

Часник 2-4 зубчики

Овочі (цукіні, цибуля, морква, броколі) по 1 шт. Перець чилі або гочуджан: 1 ч. л.

Соєвий соус 2 ст. л.

Паста з чорної квасолі 1 ст. л.

Коричневий цукор 1 ч. л.

Сливовий соус 1 ч. л.

Рибний соус 1 ч. л.

Підсмажена кунжутна олія 1 ч. л.

Перець за смаком

Кунжут за смаком

Свіжа зелень за смаком

Інструкція приготування

  1. Нагріваємо 2 столові ложки олії в сковороді. Додаємо велику кількість нарізаної зеленої цибулі, дрібно нарізаного часнику і червону пасту з чилі. Смажимо все на середньому вогні, поки цибуля не стане м'якою.
  2. Додаємо будь-які овочі, які вам подобаються, наприклад, тонко нарізаний цукіні, цибулю, моркву, броколі. Обсмажуємо від 3 до 5 хвилин, поки вони не стануть м'якими.
  3. Додаємо яловичину, соєвий соус, пасту з чорних бобів, коричневий цукор, сливовий соус і рибний соус. Перемішуємо все.
  4. Готуємо локшину удон в каструлі з киплячою водою протягом 30 секунд. Зливаємо воду і додаємо локшину в сковороду. Смажимо на сильному вогні до тих пір, поки все не прогріється, від 2 до 3 хвилин.
  5. Додаємо мелений перець і додатково нарізану зелену цибулю. Посипаємо кунжутом і підсмаженою кунжутною олією. Прикрашаємо будь-якою свіжою зеленню.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X