«Now that’s a burger». Рецепт ідеального бургера з фільму Меню

Коли ви зібрали бургер, притисніть його, щоб потік сік (Фото:instagram.com/the_bingewatchers)
Джон Бенгейз, шеф-кухар-консультант фільму, поділився порадами щодо приготування того самого бургера, котрим насолоджувалася героїня Ані Тейлор-Джой.
Фільм Меню розповідає про Словіка (Рейф Файнз), таємничого шеф-кухаря елітного острівного ресторану, який організовує авангардну вечерю для своїх гостей. Єдина «незапланована» відвідувачка вечері, Марго (Аня Тейлор-Джой), незабаром стає причетною до смертельних поворотів у ресторані. Саме вона в кінці фільму просить шефа приготувати «з любов’ю, а не одержимістю» справжній чизбургер з картоплею фрі, котрі врешті рятують її.
Джон Бенгейз, шеф-кухар, котрий консультував творців фільму щодо їжі, розповів про секрети приготування того легендарного бургера, який Марго охарактеризувала короткою фразою «Now that’s a burger».
1 Котлета: котлети для бургерів є ключовими, а найкраще м’ясо для них — яловичий фарш 80/20. Обробляти фарш потрібно якомога менше, щоб не емульгувати жири та не розігрівати їх. Розділіть фарш на кульки, викладіть їх на застелену пергаментним папером чавунну сковорідку та притискайте металевою лопаткою, щоб зробити котлети пласкими та гарно просмажити їх.
2 Цибуля: приправте сиру сторону котлети та викладіть на неї тонко нарізану жовту цибулю. Додавання цибулі робить цей рецепт особливим. Перед перевертанням котлети зніміть хрумкі шматочки цибулі, а потім переверніть котлету разом із тими шматочками, що не до кінця приготувалися — вони досмажаться в яловичому жирі.
3 Сир: перевернувши котлету, на неї потрібно викласти шматок сиру. Шеф-кухар наполягає на американському сирі замість чедера абощо, бо він ідеально тане та надає страві легкого смаку смажених яєць.
4 Булочки: щоб булочки з кунжутом були ідеальними, обсмажуйте їх на розтопленому вершковому маслі. Це додає страві легкого горіхового присмаку.
5 Зберіть бургер: на дно булочки викладіть багато солоних огірків, зверху додайте будь-який соус, за класикою — кетчуп. Викладіть на булку котлету з цибулею та сиром, накрийте бургер і притисніть, щоб із нього потік сік (це має статися!).
Смачного!