Фаршировані яйцями. Простий рецепт запечених помідорів
Ця страва дуже легка в приготуванні, але при подачі виглядає незвично й ефектно.
Томат — овоч, який підходить не тільки для салатів і маринування, а фарширувати можна не тільки перці, як ми звикли.
Рецепт фаршированих томатів
Інгредієнти:
- 4 помідори
- 4 яйця
- сіль і перець за смаком
- оливкова олія
- кілька пір'їн зеленої цибулі
Приготування
Промийте помідори, зріжте верхівки й акуратно дістаньте чайною ложкою м’якоть томатів. Її можна використовувати для салатів або іншої страви. Верхівки помідора не викидайте.
Якщо ви хочете зробити страву більш ситною, покладіть на дно томатів варене чи копчене м’ясо.
Змастіть форму для випікання олією, викладіть туди помідори зрізом вгору. Перевірте, щоб вони добре стояли і не переверталися.
Розбийте всередину помідорів по одному яйцю, посипте сіллю, перцем, улюбленими спеціями і дрібно нарізаною цибулею. Зверху накрийте томати зрізаною кришечкою.
Запікайте при температурі 190 °C 25−30 хвилин.
Смачного!