Ситно та смачно. Запечені фаршировані кабачки у духовці

14 липня, 15:28
Запечені фаршировані кабачки у духовці (Фото:Rosberg / depositphotos)

Запечені фаршировані кабачки у духовці (Фото:Rosberg / depositphotos)

Фаршировані кабачки, запечені в духовці - смачні, ситні та прості у приготуванні. Така закуска прикрасить як повсякденний, так і святковий стіл.

Готуються запечені кабачки просто і в міру швидко. Начинку можна вибрати будь-яку, на свій смак. У нашому рецепті використовується червоний болгарський перець, сир та зелень. Також можна поекспериментувати з фаршем, помідорами, грибами та іншими смачними варіантами. Любителям соусів можна додатково приготувати соус на основі томату та сметани, який добре поєднується з цим рецептом. Для цієї страви підійдуть як звичайні кабачки олоді або зрілі), так і цукіні. Про різницю цих двох овочів ми писали тут. Запечені фаршировані кабачки в духовці можна подавати як закуску або як основну страву.

Відео дня

Складові:

  • Кабачки - 2 шт.
  • Оливкова олія - 2 ст.л.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Чорний перець – за смаком.
  • Сіль за смаком.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Червоний болгарський перець – 1 шт.
  • Сир - 50 гр.
  • Петрушка та кріп за смаком.
  • Олія для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Кабачки нарізати брусками заввишки 2-3см. З одного боку акуратно вирізати серединку, щоб вийшов стаканчик.
  2. Змішуємо оливкову олію, часник, сіль та спеції. Добре маслом промазуємо кабачки з усіх боків. Запікаємо в духовці при температурі 180 градусів приблизно 20-30 хвилин.
  3. Обсмажуємо цибулю та морквою на олії 5 хвилин. Додаємо болгарський червоний перець. Сіль за смаком. Обсмажуємо ще 2 хвилини. Після чого додаємо нарізані серединки кабачків.
  4. Готову начинку остудити, додати кріп з тертим сиром.
  5. Начиняємо кабачки, відправляємо в духовку на 20 хвилин при температурі 180 градусів.
  6. Посипаємо зверху сиром та запікаємо ще 5 хвилин.
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо НВ
X