Експерти розкрили 15 секретів правильного зберігання продуктів

3 березня 2016, 13:03
Технологи харчової промисловості відкрили секрети зберігання продуктів, які допоможуть надовго зберегти їх свіжість

За словами експертів, кожен стикався з такою проблемою, коли, здавалося б, нещодавно куплені продукти доводиться викидати через їх непридатність до вживання, пише Tech Insider. Зазвичай проблема криється не тільки в особливостях овочів, ягід або м'яса, але і в незнанні правил їх зберігання.

Відео дня

Щоб продовжити «життя» продуктам, технологи пропонують наступні рекомендації:

1.Перш ніж відправити ягоди до холодильника, їх слід промити оцтовою водою у співвідношенні 1:10. Це вб'є спори цвілевих грибів, завдяки чому, наприклад, малина зберігатиме свіжість протягом тижня, а полуниця – до двох тижнів.

© jodiandbrett/Pixabay
© jodiandbrett/Pixabay Фото:

2.Для тривалого зберігання бананів, по-перше, їх не варто роз'єднувати, а по-друге, рекомендується загорнути плодоніжки у поліетилен. Таким чином ми перешкоджаємо виділенню етилену, який відповідає за дозрівання фруктів.

© Flickr/Quim Gil
© Flickr/Quim Gil Фото:

3.Кріп, петрушку, базилік і спаржу рекомендується зберігати у склянці з водою і накритими пакетом, щоб зберегти вологу. Крім того, їх краще зберігати в холодильнику.

© cocoparisienne/Pixabay
© cocoparisienne/Pixabay Фото:

4.Листя салату будуть довше зберігати свіжість у герметичному пакеті, з паперовим рушником на дні, який вбиратиме зайву вологу. Періодично рекомендується міняти серветки.

© The Juice Detective/YouTube screenshot
© The Juice Detective/YouTube screenshot Фото:

5.Цілий авокадо краще зберігати при кімнатній температурі, але нарізаний – в холодильнику. При цьому, скибочки кладуть у герметичний пакет, щоб уникнути окислення. Таким чином нарізаний плід може зберігатися від трьох до п'яти днів.

© tracy benjamin/flickr
© tracy benjamin/flickr Фото:

6.Перш ніж помідори достигнуть, їх слід зберігати у прохолодному місці, і тільки коли вони достигнуть – перенести на кухню. У холодильник краще класти тільки перестиглі томати, щоб зупинити процес дозрівання.

© Takeshi Kawai/Flickr
© Takeshi Kawai/Flickr Фото:

7.Кращий спосіб зберігання цибулі вигадали ще наші бабусі. Цибулини слід помістити у панчохи і повісити в сухому і темному місці. Циркуляція повітря забезпечить їм свіжість на півроку.

© Healthy LifeStyle/YouTube screenshot
© Healthy LifeStyle/YouTube screenshot Фото:

8.Щоб картопля не пускала очки, її слід зберігати з яблуками. Ні в якому разі не кладіть її з цибулею, оскільки гази, які виділяються, провокуватимуть гниття.

© jamonation/Flickr
© jamonation/Flickr Фото:

9.Перш ніж покласти твердий сир у холодильник, його слід загорнути в пергамент, але ні в якому разі не в плівку та не класти у харчовий контейнер, оскільки він задихнеться і втратить свої смакові якості. Більш того, сир краще зберігати на нижній полиці холодильника.

© J. Hendron/Pixabay
© J. Hendron/Pixabay Фото:

10.Відкрите молоко не слід ставити на дверцята холодильника, тому що температура там нестабільна. Щоб молоко довше зберігало свіжість, ставте його у центр холодильника.

© alisdair/Flickr
© alisdair/Flickr Фото:

11.Яйця також не бажано зберігати на дверцятах холодильника через перепади температури. Бажано класти їх вглиб, де більший холод.

© MelanieFHardy/Pixabay
© MelanieFHardy/Pixabay Фото:

12.Щоб всі продукти могли довго зберігатися в холодильнику, не рекомендується завантажувати його під зав'язку, оскільки повітря повинне вільно циркулювати.

© Juhan Sonin/Pixabay
© Juhan Sonin/Pixabay Фото:

13.Через свої природнї особливості тростинний цукор починає злипатися в грудки. Але щоб запобігти злипанню, в цукорницю потрібно покласти шматочок апельсинової цедри.

© Flickr/David Pacey
© Flickr/David Pacey Фото:

14.Мало хто знає, але такі прянощі, як паприка, кайенський перець і мелений перець чилі краще зберігати в холодильнику. Холод допомагає зберегти їхній колір, свіжість і смакові якості.

© Flickr / sara marlowe
© Flickr / sara marlowe Фото:

15.Щоб м'ясо надовго зберігало свіжість, технологи рекомендують позбавитися від кісток, хоча б великих. Більш того, його краще класти на нижню полицю холодильника, але не більше, ніж на дві доби.

© Flickr/DrHobo
© Flickr/DrHobo Фото:

Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X