Експерти розкрили 15 секретів правильного зберігання продуктів
За словами експертів, кожен стикався з такою проблемою, коли, здавалося б, нещодавно куплені продукти доводиться викидати через їх непридатність до вживання, пише Tech Insider. Зазвичай проблема криється не тільки в особливостях овочів, ягід або м'яса, але і в незнанні правил їх зберігання.
Щоб продовжити «життя» продуктам, технологи пропонують наступні рекомендації:
1.Перш ніж відправити ягоди до холодильника, їх слід промити оцтовою водою у співвідношенні 1:10. Це вб'є спори цвілевих грибів, завдяки чому, наприклад, малина зберігатиме свіжість протягом тижня, а полуниця – до двох тижнів.

2.Для тривалого зберігання бананів, по-перше, їх не варто роз'єднувати, а по-друге, рекомендується загорнути плодоніжки у поліетилен. Таким чином ми перешкоджаємо виділенню етилену, який відповідає за дозрівання фруктів.

3.Кріп, петрушку, базилік і спаржу рекомендується зберігати у склянці з водою і накритими пакетом, щоб зберегти вологу. Крім того, їх краще зберігати в холодильнику.

4.Листя салату будуть довше зберігати свіжість у герметичному пакеті, з паперовим рушником на дні, який вбиратиме зайву вологу. Періодично рекомендується міняти серветки.

5.Цілий авокадо краще зберігати при кімнатній температурі, але нарізаний – в холодильнику. При цьому, скибочки кладуть у герметичний пакет, щоб уникнути окислення. Таким чином нарізаний плід може зберігатися від трьох до п'яти днів.

6.Перш ніж помідори достигнуть, їх слід зберігати у прохолодному місці, і тільки коли вони достигнуть – перенести на кухню. У холодильник краще класти тільки перестиглі томати, щоб зупинити процес дозрівання.

7.Кращий спосіб зберігання цибулі вигадали ще наші бабусі. Цибулини слід помістити у панчохи і повісити в сухому і темному місці. Циркуляція повітря забезпечить їм свіжість на півроку.

8.Щоб картопля не пускала очки, її слід зберігати з яблуками. Ні в якому разі не кладіть її з цибулею, оскільки гази, які виділяються, провокуватимуть гниття.

9.Перш ніж покласти твердий сир у холодильник, його слід загорнути в пергамент, але ні в якому разі не в плівку та не класти у харчовий контейнер, оскільки він задихнеться і втратить свої смакові якості. Більш того, сир краще зберігати на нижній полиці холодильника.

10.Відкрите молоко не слід ставити на дверцята холодильника, тому що температура там нестабільна. Щоб молоко довше зберігало свіжість, ставте його у центр холодильника.

11.Яйця також не бажано зберігати на дверцятах холодильника через перепади температури. Бажано класти їх вглиб, де більший холод.

12.Щоб всі продукти могли довго зберігатися в холодильнику, не рекомендується завантажувати його під зав'язку, оскільки повітря повинне вільно циркулювати.

13.Через свої природнї особливості тростинний цукор починає злипатися в грудки. Але щоб запобігти злипанню, в цукорницю потрібно покласти шматочок апельсинової цедри.

14.Мало хто знає, але такі прянощі, як паприка, кайенський перець і мелений перець чилі краще зберігати в холодильнику. Холод допомагає зберегти їхній колір, свіжість і смакові якості.

15.Щоб м'ясо надовго зберігало свіжість, технологи рекомендують позбавитися від кісток, хоча б великих. Більш того, його краще класти на нижню полицю холодильника, але не більше, ніж на дві доби.

Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.