Експерт поділився секретом приготування ідеального італійського еспресо

29 жовтня 2015, 13:50
Кулінари розкрили спосіб приготування досконалого еспресо

Приготування кави – звичний ритуал для будь італійської сім'ї, передає Food52. Італійці п'ють її з ранку, після обіду і перед сном.

Цей ароматний гарячий напій додає життєвих сил. Запропонувати своїм гостям чашечку кави вважається хорошим тоном.

Відео дня

Як будь-який інший процес, приготування кави можна перетворити у мистецтво. На приготування досконалого еспресо впливають кілька факторів.

Правильна кавоварка

Якісна кавоварка мока складається з трьох частин: нижньої камери, що заповнюється водою; воронки чаші, в якій розміщується кавова гуща; і верхньої камери, звідки виходить готова кава.

© food52
© food52 Фото:

Хороша вода

Італійці використовують для кави бутильовану воду, оскільки вода з-під крана буває занадто жорсткою. Стосовно температури води, вона не має значення. Головне – не заповнювати кавоварку до краю, оскільки в такому випадку еспресо вийде надто водянистим.

Кава

Краще використовувати каву середнього помелу. Кава дрібного помелу не пропустить належним чином воду, внаслідок чого напій буде гірким. А з кави грубого помелу еспресо вийде недостатньо ароматним.

© food52
© food52 Фото:

Температура

Ставте кавоварку на маленький вогонь, щоб уникнути горіння кави або розплавлення ручки. На низькій температурі еспресо вийде більш м'яким на смак.

Перемішайте готовий напій

У верхній половині посудини кава більш водяниста, у нижній – більш густа. Щоб еспресо був рівномірним, добре перемішайте напій.

Чашки

Щоб насолоджуватися напоєм, треба вибрати для нього правильну посудину. Для еспресо підійдуть невеликі чашечки, цю каву п'ють в маленьких кількостях. Будуть вони керамічними або скляними, без різниці.

Однак П'єтро Семіно, який присвятив каві цілу книгу, стверджує, що пити еспресо необхідно тільки з порцелянових чашок. За його словами, цей матеріал рівномірно розподіляє температуру напою.

© food52
© food52 Фото:

Подача

На стіл потрібно поставити кавник з напоєм і теплі чисті чашки. Поруч для гостей, що п'ють солодку каву, важливо поставити цукор (краще у вигляді рафінаду) і кавові ложки.

Смачні добавки

Багато людей додають у свій еспресо трохи алкоголю. Граппа, самбука, коньяк або ром надають каві особливого смаку.

Додавши збиті вершки і цукор, можна отримати смачний вид еспресо - кон панна. Також до кави можна покласти кульку ванільного морозива.

Любителям кави з молоком підійде варіант ніжного капучіно. Спосіб приготування можна подивитися на відео нижче.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю
Показати ще новини
Радіо NV
X