Ідеальний весняний десерт. Рецепт італійського тістечка з заварним кремом

Тістечка можна смажити або запікати (Фото:instagram.com/tavolartegusto)
Рецептом у своєму блозі поділилася італійська фуд-блогерка Симона Мірто.
Цепполе з кремом (zeppole alla crema) — це досить просте італійське тістечко, котре нагадує еклери з заварним кремом. Готувати їх, однак, значно простіше, а ще ви можете як смажити основу для тістечок, так і запікати.
Рецепт заварних тістечок по-італійськи
Інгредієнти на 40 шт.
Для тіста:
- 250 г борошна
- 250 г води
- 50 г вершкового масла
- 5 середніх яєць
- 5 г солі
- 1 літр соняшникової олії (тільки для смаженого варіанту)
Для крему:
- 460 г свіжого молока
- 6 середніх жовтків
- 150 г цукру
- 30 г борошна
- 20 г крохмалю
- 1 ст.л. ванільного екстракту
Приготування:
1. У велику каструлю додайте воду, сіль і нарізане шматочками масло, на середньому вогні доведіть суміш до кипіння, розмішуючи. Коли з’являться бульбашки, додайте борошно та ретельно перемішайте.
2. Зніміть тісто з вогню та продовжуйте інтенсивно помішувати протягом кількох секунд, щоб суміш увібрала все борошно. Коли тісто буде липким і щільним, поверніть його на вогонь і знову помішуйте 10−20 секунд. Зніміть з вогню, викладіть гаряче тісто на поверхню та, мішаючи лопаткою, охолодіть його.
3. Коли тісто за температурою буде нормальним на дотик, продовжуйте мішати його руками, поки воно буде ледь теплим. Тоді поступово додавайте по одному яйцю, вмішуючи кожне в тісто повністю, перед додаванням наступного. Тісто має вийти густе та однорідне.
4. Якщо ви хочете смажити тістечка, розігрійте каструлю з олією до 170 °C. Потім сформуйте округлі тістечка руками чи двома чайними ложками та опускайте їх у гарячу олію. Смажте кожну партію приблизно по 4 хвилини, поки вони не розбухнуть і будуть порожніми всередині. Готові «пончики» викладайте на паперові рушники та готуйте наступні партії.
5. Якщо ви готуєте тісто в духовці, сформуйте «пончики», перекладіть їх на застелене пергаментом деко на великій відстані одне від одного. Випікайте тістечка до рум’яності у розігрітій до 200 °C впродовж приблизно 10 хвилин (перевіряйте за кольором).
6. Щоб приготувати крем, збийте міксером жовтки з цукром і ваніллю впродовж 3 хвилин, поки суміш не стане пінистою. Продовжуючи збивати, додайте крохмаль і борошно.
7. Окремо розігрійте молоко з ваніліном. Коли суміш закипить, зніміть верхню плівку та влийте збиті яйця. Злегка зменшіть вогонь, а коли молоко проб'є яйця, швидко перемішайте і вимкніть вогонь. Відразу вилийте заварний крем в миску, накрийте харчовою плівкою і залиште остигати при кімнатній температурі, а потім охолодіть.
8. За допомогою кондитерського мішка наповніть тістечка кремом, притрусіть пудрою та подавайте.

Смачного!