Їжа вихідного дня. Рецепт панкейків з лохиною і беконом в кленовому сиропі від автора гастроблогу Женя, яка їсть

7 вересня 2019, 07:10

В межах спільної рубрики НВ і автора блогу #женякотораяест, Женя ділиться простими і смачними рецептами для ідеальних вихідних після довгого робочого тижня і бунтівної п’ятниці.

Що може бути краще за бекон? Правильно! Бекон в кленовому сиропі!

Наші смакові рецептори настільки звикли до солоної карамелі, солодкого попкорну і сала в шоколаді, що нам залишається тільки екстраполювати гастро тенденцію.

Відео дня

Цієї суботи в рубриці Їжа вихідного дня ділюся рецептом панкейків (або оладок по-нашому) з лохиною і беконом, карамелізованим у кленовому сиропі.

Інгредієнти:

  • 1 яйце
  • столова ложка цукру
  • 340 грам борошна
  • пекарський порошок
  • 230 мл теплого молока
  • столова ложка вершкового масла
  • жменя лохини
  • бекон
  • кленовий сироп
Інгедіенти для панкейків з лохиною і беконом з кленовим сиропом (Фото: @ Наталія Кравчук / НВ)
Інгедіенти для панкейків з лохиною і беконом з кленовим сиропом / Фото: @ Наталія Кравчук / НВ

Насамперед закинемо на сковорідку бекон і додамо трохи кленового сиропу, а поки він смажиться, займемося сумішшю для панкейків.

У великій мисці змішайте борошно, цукор, пекарський порошок, додайте дрібку солі.

Я хочу звернути вашу увагу на значимість пекарського порошку в приготуванні панкейків — всього чайна ложка, додана в борошно, зробить млинці пухнастими і об'ємними.

Змішайте борошно, цукор, пекарський порошок, додайте дрібку солі (Фото: @ Наталія Кравчук / НВ)
Змішайте борошно, цукор, пекарський порошок, додайте дрібку солі / Фото: @ Наталія Кравчук / НВ
Чайна ложка пекарського порошку робить панкейки пухнастими і об'ємними (Фото: @ Наталія Кравчук / НВ)
Чайна ложка пекарського порошку робить панкейки пухнастими і об'ємними / Фото: @ Наталія Кравчук / НВ

Приблизно в цей момент вам потрібно буде зняти з пательні бекон і викласти на паперовий рушник, щоб він увібрав жир, а бекон вийшов хрустким.

Смажений бекон покладіть на серветку, щоб вона ввібрала жир (Фото: @ Наталія Кравчук / НВ)
Смажений бекон покладіть на серветку, щоб вона ввібрала жир / Фото: @ Наталія Кравчук / НВ

В окремій ємності міксером збийте яйце з цукром і топленим вершковим маслом. Після чого поступово влийте збите в суміш.

Збийте міксером яйце з цукром і топленим вершковим маслом (Фото: @ Наталія Кравчук / НВ)
Збийте міксером яйце з цукром і топленим вершковим маслом / Фото: @ Наталія Кравчук / НВ
Додайте збите в суміш для панкейків (Фото: @ Наталія Кравчук / НВ)
Додайте збите в суміш для панкейків / Фото: @ Наталія Кравчук / НВ

Протягом всього процесу суміш повинна збиватися міксером на низькій швидкості.

Збивайте суміш міксером на низькій швидкості протягом усього процесу (Фото: @ Наталія Кравчук / НВ)
Збивайте суміш міксером на низькій швидкості протягом усього процесу / Фото: @ Наталія Кравчук / НВ

Коли вона досягне консистенції легкого тіста, висипте в суміш лохину, перемішайте і починайте смажити панкейки на середньому вогні.

Коли вона досягне консистенції легкого тіста, висипте в суміш лохину (Фото: @ Наталія Кравчук / НВ)
Коли вона досягне консистенції легкого тіста, висипте в суміш лохину / Фото: @ Наталія Кравчук / НВ
Смажте панкейки на середньому вогні (Фото: @ Наталія Кравчук / НВ)
Смажте панкейки на середньому вогні / Фото: @ Наталія Кравчук / НВ

Готові панкейки викладайте пірамідкою, один на інший, змащуючи кожен маслом.

Коли останній панкейк увінчає вашу їстівну піраміду, викладіть зверху бекон і залийте все це кленовим сиропом.

Викладіть панкейки пірамідкою, зверху викладіть бекон і полийте кленовим сиропом (Фото: @ Наталія Кравчук / НВ)
Викладіть панкейки пірамідкою, зверху викладіть бекон і полийте кленовим сиропом / Фото: @ Наталія Кравчук / НВ
Панкейки з лохиною і беконом, карамелізованим в кленовому сиропі, готові (Фото: @ Наталія Кравчук / НВ)
Панкейки з лохиною і беконом, карамелізованим в кленовому сиропі, готові / Фото: @ Наталія Кравчук / НВ

Я обожнюю цей сніданок! Він, по-перше, ситний, а, по-друге, в ньому ідеально поєднуються всі смаки крім гіркого. От би і в житті так!

Дякуємо за допомогу в організації зйомки студію Vlasna кухня.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X