Максимально просто та швидко. Як приготувати сливовий джем на зиму

19 серпня, 16:05
Сливовий джем на зиму (Фото:Slast / depositphotos)

Сливовий джем на зиму (Фото:Slast / depositphotos)

Почався сезон слив. Ці фрукти багаті своїми харчовими волокнами та пектинами, а також мають безліч корисних вітамінів. Багато господинь у серпні люблять закривати джем зі слив на зиму.

Джем із слив незамінний при випіканні безлічі кондитерських виробів. Цей сливовий джем можна використовувати як начинку для пирогів, булочок і тортів. Завдяки своєму аромату та пікантній кислинці, він надасть неповторного смаку будь-якій страві. Крім того, такий джем можна вживати і як самостійну страву або намастити на хліб. Пропонуємо приготувати смачний та ароматний сливовий джем на зиму.

Відео дня

Сливовий джем на зиму: рецепт

Складові:

  • Сливи 1кг.
  • Цукор 1 кг.
  • Сік лимону 50мл.

Спосіб приготування:

  1. Сливи помийте, наріжте половинками та видаліть кісточки.
  2. Половинки покладіть в емальований посуд, засипте половиною цукру і залиште на кілька годин.
  3. Потім проваріть сливи, помішуючи, 10 хвилин. Дайте охолонути.
  4. Далі перетріть через сито, щоб видалити шкірку.
  5. Знову поставте на вогонь, додайте лимонний сік та решту цукру, перемішайте.
  6. Доведіть до кипіння і проваріть джем 10 хвилин постійно помішуючи.
  7. Розфасуйте гарячий джем у теплі стерилізовані банки та закупоріть підготовленими кришками.
  8. Дайте джему охолонути та поставте його на зберігання на зиму.
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо НВ
X