Душевна осінь у ресторані «Хуторець на Дніпрі»

З порога гостя за українською традицією пригощають фірмовими настоянками і апетайзером – комплімент від шефа. Це і домашня бринза, і солоні огірочки, і найніжніше сальце, і оселедець власного засолу.

Якщо ви в «Хуторці» вперше – вас чекає захоплива екскурсія «кораблем», у кожній локації якого виявляється сюрприз: або відкритий мангал, або майстерно вишите панно на всю стіну, або полотна видатних українських живописців XX століття. Окремої уваги заслуговує «Vodka room», в якій зібрано близько сотні видів горілки з різних регіонів України. Колекція постійно оновлюється і поповнюється захопленим горілчаним сомельє.
У «Хуторці» вдається створити комфорт для всіх: і для великих галасливих компаній, і для закоханих пар, і для мам з дітьми, і навіть для чотирилапих відвідувачів. Дружнє ставлення до тварин – європейський культурний стандарт і приваблива особливість «Хуторця».

У будні сюди з задоволенням приходять на обід співробітники найближчих офісів. У вихідні ресторан наповнюється дитячим гомоном і сміхом: для маленьких відвідувачів проводять майстер-класи з гончарної справи, плетіння вінків та створення картин з крупи. Вечір – прерогатива дорослих. У «Хуторці» знають безпрограшний рецепт вдалої вечері: кулінарні хіти від шеф-кухаря, п'янкі настоянки від сомельє, чудовий вигляд на Дніпро та дружня компанія за столом. Страви зі спеціального меню для великих компаній шеф-кухар часто готує особисто. Наприклад, баранячу ногу, яка мліє більше шести годин, поки м'ясо не стане ніжним і м'яким, як масло. Або цілу качку, фаршировану банушем.
Після ароматної настоянки на аперитив, подальший вибір напоїв очевидний – хочеться продовжувати тим же. Тим більше, що фірмових настоянок тут більше десятка позицій, кожна оптимально супроводжує ту чи іншу страву, а асортимент постійно змінюється залежно від сезону, уподобань гостей і натхнення сомельє.

У меню – регіональні українські спеціалітети у традиційних блюдах і у варіаціях на тему європейської класики. Сезонність, локальність і свіжість – обов'язкові умови будь-яких кулінарних втілень «Хуторця», а гастрономічна ерудованість – приємний бонус для освічених їдців. Так, закуска з п'яти сортів томатів, одеської твердої бринзи, кінзи, петрушки і волоських горіхів, заправлена запашною домашньою соняшниковою олією – українська інтерпретація італійського «капрезе». Абрикосовий джем з діжонською гірчицею – соус а-ля мастарда. Його подають до тутешньої улюбленої «чоловічої» закуски – найтонших слайсів делікатесних ковбас з баранини й оленини. Баранина попередньо маринується у червоному вині, а оленина в'ялиться в абрикосових кісточках.

Must taste кулінарних інтерпретацій «Хуторця» – вареники з українською фуагра: в найтоншому тісті дрібно нарубана гусяча печінка, з відчутною текстурою і смаком. Між змінами страв чудово освіжать рецептори і допоможуть засвоїтися з'їденому оригінальні сорбети з моркви, цукіні й дині.

Майстерне втілення європейської класики з місцевими продуктами – це чудово, але в меню «Хуторця» є місце і для хітів регіональної української кухні, і для «вічних цінностей» ресторану з десятирічною історією.
Шеф-кухар традиційно фантазує на тему класичних страв і рецептів з усієї України. Форшмак з одеською душею подається з хрусткими грінками, єврейський салат загортається в тонкі мереживні млинці, а гриби для юшки прибувають з самих Карпат. Вперше в меню – знаменитий салат «Олів'є», але дуже непростий і особливий – офіціанти змішують інгредієнти прямо при гостях. Півкіло фірмового «Олів'є», заправленого свіжоприготованим домашнім майонезом або сметаною, негайно занурюють у святкову атмосферу зимових свят.

Гостинний, велелюдний і смачний «Хуторець» не втомлюється дивувати і радувати своїх гостей, втілюючи самобутній тренд, в якому українські гастрономічні традиції гармонійно поєднуються з європейською ресторанною культурою.