Соковита й смачна. Рецепт запеченої дорадо в італійському стилі

27 січня, 04:14
Риба також фарширується помідорами, каперсами та часником (Фото:instagram.com/tavolartegusto)

Риба також фарширується помідорами, каперсами та часником (Фото:instagram.com/tavolartegusto)

Приготована в духовці з дорадо — одна з класичних страв італійської кухні, котрі варто спробувати.

Традиційно цю рибу запікають із ароматними травами, часником, олією та помідорами чері, тож, коли ви відкриваєте духовку, одразу відчуваєте м’який середземноморський аромат. Звісно, найкраще готувати свіжу рибу, однак за цим же рецептом цілком можна приготувати і заморожену. Публікуємо рецепт італійської кулінарки Сімони Мірто.

Відео дня

Рецепт запеченої риби

Інгредієнти на 4 порції:

  • 1 дорадо близько 850 г
  • 2 цілі гілки помідорів чері по 4−5 штук + 6−7 помідорів чері розрізати навпіл
  • 200 г чорних оливок (за бажанням)
  • 2 ст.л. каперсів
  • 3 зубчики часнику
  • крупна сіль
  • оливкова олія першого віджиму
  • дрібно нарізана петрушка

Приготування:

1. Ретельно очистіть дорадо: прибравши нутрощі, луску та плавники.

2. Дрібно наріжте петрушку дуже гострим ножем і додайте 3−4 столові ложки олії, перемішайте. Очистіть часник і розріжте його навпіл уздовж, щоб загалом вийшло 6 половинок. Розріжте помідори чері, не прикріплені до гілок, навпіл.

3. Змастіть внутрішню частину дорадо олією, верх риби змастіть сумішшю олії з петрушкою. Окремо також змастіть олією з петрушкою половинки чері, звичайною олією змастіть помідори на гілках. Рибу нафаршируйте часником, половинками помідорів, 2−3 маслинами та 2−3 каперсами.

4. Візьміть чималу форму для запікання (усі інгредієнти повинні поміститися не накладаючись одне на одного), додайте трохи олії. Викладіть дорадо в центр форми чи по діагоналі, з обох боків викладіть гілочки чері, оливки та каперси. Полийте рибу зверху столовою ложкою олії з петрушкою та посоліть крупною сіллю.

5. Щільно накрийте форму фольгою та відправте в розігріту до 180 °C духовку на 15 хвилин. Потім зніміть фольгу і готуйте ще 15 хвилин. Якщо при натиску на рибу, вона досить туга, печіть ще кілька хвилин до м’якості.

Для порційної подачі відділіть голову, акуратно зніміть шкірку та приберіть хребет. Потім наріжте на шматки та розкладіть по тарілках, додаючи помідори, каперси та маслини.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X