Дослідники підтвердили, що сир дійсно покращує смак вина

6 грудня 2016, 20:03
Дослідження, опубліковане в журналі Journal of Food Science, встановило, що сир посилює і покращує смакові якості вина

Про це пише Men's Health . Вчені запросили 31 добровольця і попросили продегустувати чотири види вина: біле солодке, біле сухе і два червоних. Спочатку вино пропонувалося окремо, а потім в паузах між ковтками учасники експерименту їли сир.

Відео дня

Коли люди дегустували біле сухе вино, сир дозволяв їм відчувати більше смакових ноток вина, напій ставав більш насиченим. Коли учасники пробували червоне вино, сир позбавляв їх від відчуття неприємної сухості, а також робив напій менш кислим.

Дослідники зазначають, що коли поліфеноли, що містяться у вині, змішуються з білками людської слини, в роті виникає відчуття сухості. Жування їжі підсилює слиновиділення, яке просто «змиває» ефект поліфенолів.

Крім того, сир є жирним продуктом, а жир пом'якшує сприйняття терпких і кислих смаків. Якщо ви не любите сир, для поліпшення смаку вина експерти радять пити його з горіхами, оливками, шинкою або іншими продуктами, що містять жир.

Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Показати ще новини
Радіо НВ
X