Незабутній десерт. Рецепт домашнього морозива зі шкварками

6 лютого, 02:12
У морозиво крім какао додається трохи чилі (Фото:bhofack2/depositphotos.com)

У морозиво крім какао додається трохи чилі (Фото:bhofack2/depositphotos.com)

Цей десерт від шеф-кухаря точно запам’ятається і вашим гостям, і вам самим.

Сало жартома називають українським стратегічним продуктом. А на званих вечерях, що готують українські шеф-кухарі для іноземців, подають цей продукт у різних варіаціях. Найчастіше сало присутнє на столі як закуска, але з нього можна приготувати і десерт. Як це зробити, розповів шеф-кухар, експерт реаліті На ножах  (Новий канал) Алекс Якутов.

Відео дня

Рецепт морозива з салом

Інгредієнти:

  • Вершки високої жирності, не нижче 33% - 200 мл
  • Жовток – 1 шт.
  • Цукор - 100 г
  • Какао - 100 г
  • Сало - 200 г
  • Порошок чилі - 2 г

Приготування:

Вершки прогрійте на повільному вогні.

У цей час відокремте жовток від білка. Жовток перетріть із цукром і додайте до теплих вершків. Добре перемішайте прямо на плиті.

Додайте какао і добре перемішайте. Коли вершки почнуть підкипати, зніміть їх із вогню. Додайте чилі та перемішайте.

Поки вершки остигатимуть, постійно перемішуйте майбутнє морозиво. Це потрібно, щоб під час заморозки не утворювалися кристали. Має вийти крем однорідної консистенції.

Коли вершки охолонуть, розлийте їх по формах і відправте в морозилку. Якщо є відсік для швидкого заморожування, краще поставити туди.

Наріжте кубиками сало і добре підсмажте без олії на сковороді. Шкварки мають вийти маленькими.

Подавайте морозиво з салом і насолоджуйтесь поєднанням гостроти та солодокого смаку. Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X