Розкрив усі секрети. Шеф Тайського Привіту поділився рецептом рисової локшини пад тай

24 листопада 2020, 14:15

24 листопада ресторан Тайський Привіт святкує свій перший день народження, на честь чого їх шеф розкрив секрети приготування фірмової локшини.

Міша та Даша Кацуріни об'їздили Таїланд уздовж і впоперек, перепробували купу вуличної їжі, а після - відкрили Тайський Привіт у Києві, якому сьогодні виповнився рік.

Відео дня

Шеф-кухарем у ресторані став таєць, який контролює автентичність смаків, а сьогодні поділився рецептом популярної тайської рисової локшини пад тай з креветками.

Рецепт локшини пад тай

Інгредієнти:

  • Локшина рисова 5 мм
  • Креветки 200 г
  • Соєві паростки 100 г
  • Цибуля зелена (нарізана пір'ям) 40 г
  • Темний соєвий соус 20 г
  • Яйце 4 шт
  • Тофу 250 г

Для соусу:

  • Пюре тамаринда 300 г
  • Чилі паста тайська 10 г (За бажанням)
  • Рибний соус 120 г
  • Цукор 200 г
Рисова локшина (Фото: belchonock / depositphotos.com)
Рисова локшина / Фото: belchonock / depositphotos.com

Приготування:

Рисову локшину замочіть у теплій воді на 40 хвилин. Злийте воду, і зберігайте в холодильнику.

Обсмажте в олії тофу до золотистого кольору.

Щоб приготувати соус обсмажте пасту на рослинному маслі, додайте пюре тамаринда, цукор і рибний соус. Варіть на слабкому вогні протягом 30 хвилин. Дайте охолонути.

Потім у глибокій сковороді на рослинній олії обсмажте креветки, додайте яйця та готуйте на сильному вогні. Додайте підготовлену локшину, обсмажений тофу та тамариндовий соус. Тушкуйте та добре перемішуйте. У кінці додайте зелену цибулю та соєві паростки.

Подавайте з меленим чилі, смаженим арахісом, цукром і лаймом.

Смачного!

До дня народження ресторану Даша і Міша Кацуріни також презентували фільм, в якому розповіли, скільки коштує відкрити ресторан, як довго вони чекали антикваріат із Таїланду, як знайти кухарів на іншому кінці світу та до чого тут підстава з вікнами.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X