Святкова страва. Рецепт білої польської ковбаси

18 квітня, 21:27
Ковбасу можна запекти, обсмажити чи приготувати на грилі (Фото:instagram.com/sliwkamarta)

Ковбасу можна запекти, обсмажити чи приготувати на грилі (Фото:instagram.com/sliwkamarta)

Така ковбаса майже завжди з’являється у великодньому кошику поляків.

Хоча католицький Великдень уже пройшов, ви можете приготувати цю традиційну польську ковбасу на православний Великдень 24 квітня. Адже для неї набагато простіше знайти необхідні продукти, якщо ви знаходитеся в Польщі, наприклад. Якщо ж ви не в Польщі, ви також можете приготувати на свято цю білу ковбасу для різноманітності.

Відео дня

Рецепт домашньої ковбаси зі свинини

Інгредієнти:

  • 2 кг свинячої лопатки без кістки
  • ½ ст. холодної води
  • 2 зубчики часнику, роздавити
  • 4 ч. л. солі
  • 1 ч. л. чорного перцю
  • 1 ч. л. листя майорану
  • 4 м свинячих кишок, промитих та охолоджених
  • олія

Приготування:

Подрібніть м'ясорубкою холодне м'ясо, перекладіть фарш у велику миску.

У невеликій мисці змішайте воду, часник, сіль, перець та майоран, потім додайте в м'ясо та добре перемішайте. Зберігайте м'ясний фарш у холодильнику не менше двох годин або ніч, перш ніж начиняти.

За допомогою м'ясорубки або іншого зручного способу начиніть кишки фаршем, контролюючи рівномірну товщину в міру наповнення. Пам'ятайте, що ковбаса стискається при варінні, тому вам потрібна досить пухка ковбаса. Але будьте обережні, не переборщіть, інакше оболонка лусне. Ви можете залишити ковбасу цільною або зав'язати її з певним інтервалом, щоб зробити її порційною. У такому вигляді ковбасу можна зберігати у холодильнику до 2 днів.

Перед приготуванням проколіть ковбасу по всій довжині, щоб вийшли бульбашки повітря. Покладіть ковбасу у велику каструлю та залийте водою. Доведіть до кипіння на сильному вогні. Зменшіть вогонь до середньослабкого і варіть без кришки протягом 30 хвилин.

Потім ви можете обсмажити ковбасу в духовці при температурі 175°C, на сковороді протягом 15-20 хвилин або при бажанні на грилі протягом 4-6 хвилин з кожного боку.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X