Смачний і простий. Як приготувати домашній томатний сік на зиму без зайвих зусиль і соковитискача: рецепт

Як приготувати домашній томатний сік без зайвих зусиль і соковитискача: рецепт (Фото:village-moon@hotmail.com/depositphotos)
Зберігати домашній томатний сік на зиму — це одне з тих рішень, про яке ви точно не пошкодуєте. Його смак буде більш насиченим порівняно зі схожим продуктом із магазину, а процес приготування займе зовсім небагато часу.
Додатково, ви будете абсолютно впевнені в якості продукту. Рецепт досить простий: вам лише необхідно відварити помідори, пропустити їх через м’ясорубку, перемішати та додати сіль і цукор на смак. Як бачите, немає жодних складних інгредієнтів чи тривалих дій, тож рушаймо готувати!
Домашній томатний сік: рецепт
Інгредієнти:
- зрілі помідори — 10 кг;
- цукор — 180 г;
- сіль — 75 г.
Спосіб приготування:
- Промийте помідори під холодною водою, видаліть плодоніжки, зачекайте, поки вони висохнуть, і пропустіть їх через м’ясорубку.
- Отриману масу помістіть у каструлю та варіть на помірному вогні протягом 20−30 хвилин, регулярно помішуючи.
- З використанням занурювального блендера ретельно перемішайте вміст каструлі, а потім пропустіть масу через сито з дрібними отворами, щоб позбутися від надлишкових домішок.
- Додайте цукор та сіль до томатного пюре, ретельно розчиніть і доведіть до кипіння. Продовжуйте варити протягом 5 хвилин.
- Готову суміш розлийте по банках, добре закрийте кришками і помістіть для зберігання до холодильника або прохолодної камери.
З томатів, що залишилися, радимо приготувати домашній кетчуп.