Смачний і простий. Як приготувати домашній томатний сік на зиму без зайвих зусиль і соковитискача: рецепт

25 серпня, 04:30
Як приготувати домашній томатний сік без зайвих зусиль і соковитискача: рецепт (Фото:village-moon@hotmail.com/depositphotos)

Як приготувати домашній томатний сік без зайвих зусиль і соковитискача: рецепт (Фото:village-moon@hotmail.com/depositphotos)

Зберігати домашній томатний сік на зиму — це одне з тих рішень, про яке ви точно не пошкодуєте. Його смак буде більш насиченим порівняно зі схожим продуктом із магазину, а процес приготування займе зовсім небагато часу.

Додатково, ви будете абсолютно впевнені в якості продукту. Рецепт досить простий: вам лише необхідно відварити помідори, пропустити їх через м’ясорубку, перемішати та додати сіль і цукор на смак. Як бачите, немає жодних складних інгредієнтів чи тривалих дій, тож рушаймо готувати!

Відео дня

Домашній томатний сік: рецепт

Інгредієнти:

  • зрілі помідори — 10 кг;
  • цукор — 180 г;
  • сіль — 75 г.

Спосіб приготування:

  1. Промийте помідори під холодною водою, видаліть плодоніжки, зачекайте, поки вони висохнуть, і пропустіть їх через м’ясорубку.
  2. Отриману масу помістіть у каструлю та варіть на помірному вогні протягом 20−30 хвилин, регулярно помішуючи.
  3. З використанням занурювального блендера ретельно перемішайте вміст каструлі, а потім пропустіть масу через сито з дрібними отворами, щоб позбутися від надлишкових домішок.
  4. Додайте цукор та сіль до томатного пюре, ретельно розчиніть і доведіть до кипіння. Продовжуйте варити протягом 5 хвилин.
  5. Готову суміш розлийте по банках, добре закрийте кришками і помістіть для зберігання до холодильника або прохолодної камери.

З томатів, що залишилися, радимо приготувати домашній кетчуп.

Редактор: Альона Дука
X