Смачно та корисно. П’ять перевірених рецептів домашнього лимонаду

31 травня 2019, 14:49

У спекотні літні дні домашній лимонад вгамує спрагу зі смаком та без шкоди для здоров’я. Пропонуємо п’ять перевірених рецептів напою.

Домашній лимонад — це неймовірно смачно та корисно. Приділивши буквально кілька хвилин його приготуванню, ви отримаєте натуральний напій без хімічних барвників і консервантів.

Відео дня

Класичний лимонад

Інгредієнти:

  • Лимон близько 1 кг
  • Цукор 200 г
  • Вода 600 мл
  • лід

Вичавіть сік з лимонів, а м’якоть і цукор помістіть в чашу блендера. Перемішуйте протягом хвилини, потім додайте воду і лід. Оскільки норма цукру вказана приблизно, обов’язково спробуйте напій на смак перед подачею. В кінці прикрасьте гілочкою м’яти.

Апельсинове ситро

Інгредієнти:

  • Апельсин 7−8 шт
  • Лимон 2 шт
  • Вода 1 літр
  • Цукор за смаком

Залийте неочищені апельсини окропом і почекайте годину. Після цього вичавіть сік (процес буде простіше завдяки попередньому запарюванню). Натріть лимонну цедру, а сік вичавіть і змішайте з апельсиновим. Влийте воду і додайте цедру, потім всипте цукор за смаком.

Ананасовий лимонад

Інгредієнти:

  • Ананасовий сік півсклянки (краще брати натуральний)
  • Лимон 2 шт
  • Білок яєць 2 шт
  • Вода 1 склянка
  • Цукор 25 г
  • лід

Збийте охолоджені яєчні білки з цукром. Влийте в отриману піну сік ананаса і лимона. Лід також додайте в напій, після чого влийте воду.

Полуничний напій

Інгредієнти:

  • Полуниця 400 г
  • Лимон 1 шт
  • Цукор 100 г
  • Вода 1,5 л
  • М’ята, ванілін

Половину полуниці пюруйте в блендері, а залишок поріжте половинками. Лимон наріжте кружальцями. Приготуйте цукровий сироп, остудіть, влийте до фруктів. Прикрасьте м’ятою і посипте щіпкою ваніліну.

імбирний лимонад

Інгредієнти:

  • Лимон 2 шт
  • Корінь імбиру 50 г
  • Цукор 150 г
  • Вода 2 л
  • М’ята для прикраси

Почистіть імбир, поріжте і помістіть в каструлю. Додайте воду і цукор і варіть на невеликому вогні, помішуючи, протягом 5 хвилин. Дайте охолонути. Процідіть пряний сироп через дрібне сито, додайте лимонний сік і м’яту.


Показати ще новини
Радіо НВ
X