Хліб, коржики, тортильї. Чотири простих та швидких домашніх рецепти

28 лютого 2022, 09:50

Фуд-блогер Едуард Насиров поділився швидкими рецептами. Для быльшості навіть не потрібна духовка.

«Улюблені люди… дуже сподіваємося, що ви в безпеці… у цей складний у всіх відношеннях час усім нам потрібно намагатися зберігати спокій і підтримувати один одного…

Відео дня

Про всяк випадок, якщо у вас закінчився хліб, але є вдома борошно — ось пару простих рецептів, для деяких навіть не потрібна духовка… сподіваюся, комусь знадобиться! Обіймаємо кожного міцно!"

Рецепт домашнього турецького хліба

Інгредієнти:

  • 500 г борошна
  • 200 мл теплого молока (для веган варіанта — замінити водою)
  • 100 мл теплої води
  • 1 ч. л. цукру
  • 10 г дріжджів швидкорозчинних
  • 1 ч. л. солі з гіркою

Приготування:

У мисці змішати воду, молоко, цукор та дріжджі, дати постояти 10 хвилин, потім влити суміш у борошно із сіллю та замісити гарне еластичне тісто (5 хвилин). Перекласти тісто в миску, накрити плівкою та дати постояти 20−30 хвилин.

Розділити тісто на 4 рівні частини та сформувати з них кульки. Намагайтеся не давити надто сильно і не випускати повітря з тіста. Дати кулькам трохи відпочити — 15 хвилин.

Сформувати із кульок кола 15 см, щоб вони не сохли, накрити вологою тканиною.

Смажити хліб на добре розігрітій сковороді, на повільному вогні 8−10 хвилин, поки обидві сторони не стануть світло-коричневими (кілька разів перевернути). Готово!

Рецепт коржів Gözleme

Інгредієнти:

  • 1 ст. теплої води
  • 1 ст. оливкової олії
  • 1 ч. л. солі
  • 3 ст. борошна

Для начинки (можна замінити на будь-яку іншу або без неї):

  • 500 г свіжого шпинату, промити, просушити, подрібнити
  • 2 середні цибулини, подрібнити
  • пучок кінзи
  • 1 ч. л. солі
  • по 1 ч. л. червоного та чорного перцю
  • 200 г м’якого сиру
  • + масло для змащування коржів — вершкове або олія

Приготування:

Для тіста змішати всі інгредієнти та замісити м’яке тісто. Дати тісту відпочити 15−20 хвилин під плівкою. Розділити тісто на 10 частин. Для начинки цибулю змішати з сіллю і дати постояти 10 хвилин — вона стане м’якшою.

Змішати у великій мисці всі інгредієнти для начинки. Кожен шматочок тіста розкатати максимально тонко в коло приблизно 1 мм товщиною. На половину коржика викласти начинку, накрити другою половиною і защипнути краї.

Смажити коржі на сухій сковороді, на середньому вогні, кілька хвилин з кожного боку, після перевертання змащуючи олією.

Рецепт масляних тортилій

Інгредієнти на 10−12 шт.

  • 3 ст. борошна
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ст. розпушувача
  • 80 г вершкового масла
  • 1 ст. гарячої води
  • 1 ч. л. італійських приправ за наявністю

Приготування:

У гарячій воді розтопити вершкове масло.

У великій мисці змішати сухі інгредієнти, влити воду з маслом і замісити тісто. Вимішувати тісто 5−7 хвилин, доки воно не стане еластичним. Сформувати з тіста кулю, перекласти в миску змащену олією, накрити плівкою і дати відпочити 15 хвилин.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Розділити тісто на 10−12 частин, з кожного сформувати кульку.

Перекласти кульки тіста в миску, накрити плівкою та дати постояти 10−15 хвилин.

З кожної кульки розкатати на посипаному борошном столі диск діаметром вашої сковороди.

Смажити тортильї на середньому вогні, на сухій сковороді з антипригарним покриттям, перевертаючи кожні 20−30 секунд (по пару разів).

Коржики можна зберігати в герметичному пакеті протягом декількох днів.

Грецький хліб (начинка може бути будь-якою або взагалі без неї)

Інгредієнти:

Для опари:

  • 2 ст. теплої води
  • 2 ч. л. цукру
  • 1,5 ч. л. сухих дріжджів
  • ¼ ст. борошна

Тісто:

  • Опара
  • 4 ст. борошна
  • 1,5 ч. л. солі
  • ¼ ст. оливкової олії
  • Начинка будь-яка за бажанням (в оригінальному рецепті оливки, запечений перець, спеції, оливокова олія)

Приготування:

Для опари змішати всі інгредієнти та дати постояти 10−15 хвилин. Для тіста в борошно влити опару, додати решту інгредієнтів і замісити м’яке еластичне тісто (місити близько 10 хвилин). Перекласти тісто у велику миску, накрити плівкою та прибрати у тепле місце на 2 години.

Для начинки змішати всі інгредієнти. Тісто на пергаменті або присипаній борошном поверхні розкатати в коржик, у центр викласти начинку, зібрати краї коржика разом. Защипнути краї, перевернути коржик і акуратно розкатати.

Вистелити деко пергаментним папером, обережно перекласти коржик на нього. Нещільно накрити тісто плівкою та дати постояти 30 хвилин.

Розігріти духовку до 220 °C. З хліба прибрати плівку, змастити тісто оливковою олією. Кінчиками пальців зробити у тісті заглиблення. Посипати зверху кунжутом. Випікати 30 хвилин або поки верх і низ хліба не стануть золотистими.

Дайте хлібу постояти 15 хвилин і можна їсти.

Показати ще новини
Радіо NV
X