На дріжджовому тісті та без дріжджів. Як приготувати повітряні ватрушки з сиром

23 липня, 02:43
Повітряні ватрушки з сиром (Фото:ann_1101/depositphotos)

Повітряні ватрушки з сиром (Фото:ann_1101/depositphotos)

Ватрушки з сиром — усіма улюблена домашня випічка, що нагадує дитинство. Ватрушки, як правило, печуть із безопарного дріжджового тіста. Однак деякі господині, для їхнього приготування, користуються і бездріжджовим тістом.

Ватрушки часто печуть із сиром. Але крім цього, бувають ватрушки з варенням, ватрушки з повидлом, ватрушки з брусницею, здобні солодкі ватрушки з яблуками та ягодами, ватрушки з картоплею, ватрушки з м’ясом, ватрушки з сиром, ватрушки зі сметаною. Також популярним є ізюм, який перемішують із начинкою. Ми підготували два рецепти, за якими сирні ватрушки виходять дуже смачними, пишними та ароматними.

Відео дня

Ватрушки з сиром та родзинками на дріжджовому тісті

Складові:

  • Сир — 400 г.
  • Молоко — 250 мл.
  • Цукор — 4 стол.
  • Сухі дріжджі - 2 ч.л.
  • Борошно — 500 г.
  • Курячі яйця — 3 шт.
  • Сіль — 0.5 ч.л.
  • Розпушувач — 10 г.
  • Вершкове масло — 30 г.
  • Рослинна олія — 1 с.л.
  • Ванільний цукор — 1 ч.л.
  • Родзинки — 2 стол.

Спосіб приготування:

  1. Вершкове масло заздалегідь дістаньте із холодильника та нагрійте до кімнатної температури.
  2. Нагрійте 50 мл молока та розчиніть дріжджі з цукром. Додайте столову ложку борошна. Перемішайте всі інгредієнти та залиште на 15 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
  3. Для приготування тіста до однорідності змішайте у великій мисці яйце, сіль і розм’якшене масло.
  4. Влийте дріжджову суміш. Всипте в миску розпушувач та борошно. Перемішайте тісто спочатку вилкою, а потім руками. Готове тісто заберіть у тепле місце на годину.
  5. У сир вбийте яйце, додайте звичайний і ванільний цукор. Перебийте суміш блендером.
  6. Всипте в сирну масу родзинки та перемішайте до однорідності.
  7. Дістаньте тісто, що піднялося, і зліпіть з нього однакові колобки. Руки змастіть олією, щоб тісто не прилипало.
  8. Далі посередині колобків зробіть круглі виїмки за допомогою дна склянки. Наповніть сиром і змастіть збитим яйцем.
  9. Випікайте 20 хвилин при 180°.

Ватрушки з сиром без дріжджів

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно — 150 г.
  • Кефір — 125 мл.
  • Рослинна олія — 1 ст.л.
  • Сода — ½ ч.л.
  • Цукор — 1 ст.л.
  • Сіль — щіпка.

Інгредієнти для начинки:

  • Сир — 200 р.
  • Цукор — 1−2 ст.л.
  • Яйце — 1 шт.
  • Лимонна цедра — за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Змішайте інгредієнти для начинки: сир, яйце, цукор та цедру лимона. Перемішайте до однорідності блендером або вилкою. Поставте начинку у холодильник на 10 хвилин.
  2. Для тіста перемішайте кефір, цукор і сіль, олію. Всипте борошно та соду. Перемішайте тісто виделкою, а коли воно загусне, замісіть руками.
  3. Розділіть тісто на 5−6 однакових кульок. Перекладіть на лист з пергаментом.
  4. У центрі кожної кульки зробіть заглиблення за допомогою дна склянки або чарки.
  5. Викладіть начинку в поглиблення і запікайте ватрушки 25−30 хвилин при 180°.
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо НВ
X