З оселедця. Як приготувати економні рибні домашні консерви — рецепт без автоклаву

11 листопада 2022, 04:39
Домашня рибна консерва (Фото:13-Smile / depositphotos)

Домашня рибна консерва (Фото:13-Smile / depositphotos)

В умовах війни та віялового відключення світла, влада рекомендує запастися продуктами тривалого зберігання. Окрім м’ясних консерв, можна самостійно приготувати і рибні домашні консерви, які не тільки вгамують голод, а й додадуть приємні асоціації.

Цей рецепт консервованого оселедця - дуже простий і легкий. Приготовлену таким чином рибу можна використовувати для приготування смачних бутербродів, рибних котлет, брати з собою як закуску під час походів, додавати в макарони та салати. А можна просто їсти прямо з банки вилкою. Кулінарний канал Домашні рецепти. Просто і смачно! у Youtube поділився рецептом приготування цієї рибної консерви.

Відео дня

Консерви з риби: рецепт

Складові:

  • Оселедець - 5 шт.
  • Сіль - 2 ч. л. без гірки
  • Лимонна кислота - 0,5 ч. л.
  • Чорний перець
  • Соняшникова олія - 12 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Рибу промити, почистити, нарізати на шматки. Посолити та додати лимонну кислоту. Залишити на 20 хвилин.
  2. На дно півлітрової банки кладемо лавровий лист, три горошини чорного перцю. Заповнити щільно банки рибою.
  3. Дно каструлі покрити тканиною, поставити банки, налити воду, накрити кришками і на невеликий вогонь.
  4. Підігріти олію. Коли банки прогрілися, додати до кожної по 4 ст. л. олії.
  5. Протушкувати консерви на невеликому вогні 5 годин, періодично підливаючи воду.
  6. Накрити банки капроновими кришками та зберігати в холодному місці.
https://www.youtube.com/watch?v=s6OwMTl44eg?hidecaption=true
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо NV
X