З оселедця. Як приготувати економні рибні домашні консерви — рецепт без автоклаву

Домашня рибна консерва (Фото:13-Smile / depositphotos)
В умовах війни та віялового відключення світла, влада рекомендує запастися продуктами тривалого зберігання. Окрім м’ясних консерв, можна самостійно приготувати і рибні домашні консерви, які не тільки вгамують голод, а й додадуть приємні асоціації.
Цей рецепт консервованого оселедця - дуже простий і легкий. Приготовлену таким чином рибу можна використовувати для приготування смачних бутербродів, рибних котлет, брати з собою як закуску під час походів, додавати в макарони та салати. А можна просто їсти прямо з банки вилкою. Кулінарний канал Домашні рецепти. Просто і смачно! у Youtube поділився рецептом приготування цієї рибної консерви.
Консерви з риби: рецепт
Складові:
- Оселедець - 5 шт.
- Сіль - 2 ч. л. без гірки
- Лимонна кислота - 0,5 ч. л.
- Чорний перець
- Соняшникова олія - 12 ст. л.
Спосіб приготування:
- Рибу промити, почистити, нарізати на шматки. Посолити та додати лимонну кислоту. Залишити на 20 хвилин.
- На дно півлітрової банки кладемо лавровий лист, три горошини чорного перцю. Заповнити щільно банки рибою.
- Дно каструлі покрити тканиною, поставити банки, налити воду, накрити кришками і на невеликий вогонь.
- Підігріти олію. Коли банки прогрілися, додати до кожної по 4 ст. л. олії.
- Протушкувати консерви на невеликому вогні 5 годин, періодично підливаючи воду.
- Накрити банки капроновими кришками та зберігати в холодному місці.
- Правила, поради та рекомендації. Як зберігати запаси продуктів у холодильнику, якщо відключили світло
- Бюджетна укладка. Як зробити кучері без електроплойки та фена — чотири способи з підручними засобами
- Зимові лайфхаки. Поради учасникам дорожнього руху: водіям, велосипедистам та пішоходам у холодну погоду