З цукром і без. Як приготувати вівсяне печиво

4 жовтня 2019, 05:03

Вівсяне печиво — смак, знайомий з дитинства, і одночасно дієтичний продукт, який можна приготувати без цукру і без борошна. Публікуємо базовий рецепт, який можна адаптувати під свої потреби.

Правильне харчування не виключає солодощів, і один з прекрасних способів порадувати себе без шкоди для здоров'я — вівсяне печиво. З чим несумісне здорове харчування — це трансжири, гідрогенізована рослинна олія, консерванти, штучні ароматизатори, які часто використовуються виробниками випічки. Вівсяне печиво абсолютно нескладно приготувати самостійно — і насолоджуватися солодким без шкоди для здоров'я. В процесі приготування із задоволенням візьмуть участь діти. Як же приготувати вівсяне печиво?

Відео дня

Вівсяне печиво — рецепт

Інгредієнти на 1 деко:

  • 170 г пшеничного борошна
  • 80 г вівсяного борошна (мелених в кавомолці пластівців)
  • 90 г вершкового масла + трохи додатково для дека
  • 180 г цукру
  • 30 г яблучного повидла
  • ½ ч. л. кориці
  • 1/3 ч. л. солі
  • 1/3 ч. л. пекарського порошку
  • 50 мл води
  • ваніль

Приготування: Розігріти духовку до 200°C. Масло кімнатної температури розтерти з цукром, ваніллю, корицею, повидлом. Розчинити в воді сіль і влити в суміш. Вмішати вівсяну муку, а потім і пшеничну, змішану з пекарським порошком. Прибрати в холодильник. Лист пекарського паперу змастити вершковим або рослинним маслом, застелити деко. Дістати і розкачати до 8 мм тісто, вирізати кружки, викласти на деко і випікати до 15 хвилин.

Вівсяне печиво можна приготувати без борошна і цукру (Фото: Monika Grabkowska / Unsplash)
Вівсяне печиво можна приготувати без борошна і цукру / Фото: Monika Grabkowska / Unsplash

  • Вівсяне печиво без цукру — замініть цукор яблучним повидлом повністю (210 г на дану пропорцію), або використовуйте 1: 1 яблучне повидло і м'якоть фініків;

  • Вівсяне печиво з бананом — розімніть вилкою ½ середнього банана і замініть їм яблучне пюре. Бананом також можна замінити цукор: використовувати 110 г повидла + м'якоть 1 банана;

  • Вівсяне печиво ПП — при правильному харчуванні часто використовують цілісні пластівці, а не мелені. Частину борошна також можна ними замінити. Замість цукру — яблучне пюре, фінік або банан, а замість вершкового масла — кокосова олыя першого холодного віджиму (кількість трохи зменшити);

  • Вівсяне печиво без борошна — варіанти заміни пшеничного борошна: використовуйте замість нього рисове, яка не містить глютену. Або повністю замініть борошно такою ж кількістю мелених вівсяних пластівців (врахуйте, що таке печиво погано тримає форму). Третій варіант: залишити частину пластівців цілими, частину змолоти, повністю замінивши пшеничне борошно цією сумішшю.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X