Сама ніжність. Французький шеф-кондитер розповів, як приготувати десерт канеле

3 травня 2020, 11:44

Вишуканий десерт французької кухні канеле готують із ромом і ваніллю, що надає тісту особливий аромат.

Невеликий десерт канеле впізнають завдяки його незвичайній формі - він схожий на мініатюрний кекс. Зверху десерт хрусткий через карамелізовану скоринку, а всередині тісто м’яке і ніжне. Тонкий запах рому і ванілі з’явиться на вашій кухні ще до того, як десерт буде готовий. Технологія приготування канеле дуже проста, проте тісто потрібно зробити за 24 години до того, як міні-кекси будуть випікати. Канеле подають як десерт і до чаю, і до лікеру, шампанського або коктейлів. Секретами приготування десерту канеле поділився володар титулу Meilleur ouvrier de France Patisserie 2000 шеф-кондитер Ніколя Буссен.

Відео дня

Як приготувати канеле?

Інгредієнти:

  • незбиране молоко — 350 г
  • вершкове масло 82% - 100 г
  • стручок ванілі - 2 шт.
  • незбиране молоко — 650 г
  • біле борошно — 300 г
  • цукор — 600 г
  • яйця — 200 г
  • ром — 80 г

Стручки ванілі подрібніть в блендері. Закип’ятіть в каструлі 350 г молока з вершковим маслом і ваніллю.

Додайте в каструлю 650 г холодного молоко. За температурі суміш повинна бути приблизно 40 ° C.

Змішайте цукор з борошном і поступово додайте в суміш. Збийте яйця з ромом і також вилийте в суміш. Розмішайте тісто до однорідної консистенції і поставте в холодильник на 24 години.

Форми для канеле змастіть вершковим маслом і акуратно вилийте тісто. Випікайте в духовці при температурі 180 ° C протягом приблизно 40−45 хвилин.

Після того як десерт буде готовий, залиште його охолонути, а потім дістаньте з форми і подавайте.

Показати ще новини
Радіо НВ
X