Пісний варіант. Рецепт дерунів з яблуками

25 лютого 2020, 02:59

Пісний варіант дерунів з яблуком і соусом із солоних томатів від Євгена Клопотенко.

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Деруни або картопляні оладки — традиційна страва слов’янської кухні. В Україні вони настільки популярні, що щорічно в Коростені проходить фестиваль, присвячений цій страві. Є безліч способів приготування картопляних оладок і варіантів їх подачі - зі сметаною, шкварками або м’ясом. Пропонуємо пісний варіант дерунів від кулінарного експерта, автора онлайн-курсу з кулінарії Мислити як кухар, співвласника ресторану 100 років тому вперед Євгена Клопотенко. Переможець кулінарного шоу МастерШеф Євген Клопотенко є також реформатором шкільного харчування.

Відео дня

Як приготувати деруни з яблуками?

ІНГРЕДІЄНТИ

Картопля (середнього розміру) — 4 шт.
Яблуко — ½ шт.
Борошно — 3−5 ст. л.
Цибуля ріпчаста (маленька) — 1 шт.
Соняшникова олія (для смаження) — 3 ст. л.
Сіль і перець — за смаком

Для соусу:

Томати (солоні) — 3 шт.
Часник — 1 зубчик
Сіль за смаком

Картоплю і цибулю очистіть і потріть на дрібній тертці. Змішайте їх у великій мисці, а потім відкиньте їх на дрібне сито, щоб стік сік.

Поверніть суміш в миску, додайте терте на дрібній тертці яблуко, борошно, сіль, перець і добре перемішайте. Обсмажте деруни з двох сторін на сковороді з соняшниковою олією до золотистої скоринки. Вогонь на плиті краще встановити на рівні 2/3 від загальної потужності.

Приготуйте соус. Солоні томати роздавіть руками, додайте зубчик часнику і перебийте блендером до отримання однорідної маси. Посоліть за смаком. Подавайте деруни з соусом.

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X