З маком і сиром. Рецепт незвичайних дерунів від Едуарда Насирова

6 вересня 2022, 06:26
Мак надає дерунам приємної текстури (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Мак надає дерунам приємної текстури (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Кулінар поділився рецептом у своєму блозі My Happy Food.

Едуард Насиров розповів, як приготувати ще одну нетипову варіацію улюблених всіма дерунів. Родзинка рецепту — мак, котрий додає страві текстури.

Рецепт дерунів з сиром

Відео дня

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 0,5 склянки борошна
  • 2 яйця
  • дрібка солі та перцю
  • 0,3 склянки маку
  • по ½ ч.л. копченої паприки, орегано та базиліка
  • зубчик часнику
  • 100 г сиру чедер або іншого
  • олія для смаження
  • сметана-зелень-часник для подачі або улюблений соус

Приготування:

1. Натріть картоплю на крупній тертці та гарно відіжміть. Подрібніть часник і натріть сир. У великій мисці добре змішайте всі інгредієнти.

2. Розігрійте сковороду із товстим дном додайте олію. Ложками формуйте деруни та викладайте на сковорідку, обсмажуйте до золотистої скоринки з обох боків.

3. Готові деруни викладайте на паперовий рушник, щоб він всотав зайвий жир. Подавайте з соусом і салатом зі свіжих овочів.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X