З маком і сиром. Рецепт незвичайних дерунів від Едуарда Насирова

Мак надає дерунам приємної текстури (Фото:instagram.com/my_happyfood)
Кулінар поділився рецептом у своєму блозі My Happy Food.
Едуард Насиров розповів, як приготувати ще одну нетипову варіацію улюблених всіма дерунів. Родзинка рецепту — мак, котрий додає страві текстури.
Рецепт дерунів з сиром
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі
- 0,5 склянки борошна
- 2 яйця
- дрібка солі та перцю
- 0,3 склянки маку
- по ½ ч.л. копченої паприки, орегано та базиліка
- зубчик часнику
- 100 г сиру чедер або іншого
- олія для смаження
- сметана-зелень-часник для подачі або улюблений соус
Приготування:
1. Натріть картоплю на крупній тертці та гарно відіжміть. Подрібніть часник і натріть сир. У великій мисці добре змішайте всі інгредієнти.
2. Розігрійте сковороду із товстим дном додайте олію. Ложками формуйте деруни та викладайте на сковорідку, обсмажуйте до золотистої скоринки з обох боків.
3. Готові деруни викладайте на паперовий рушник, щоб він всотав зайвий жир. Подавайте з соусом і салатом зі свіжих овочів.
Смачного!